Серијал Архитектура у контексту 5

26.02.2019., 18:00

Галерија Артегет, Трг републике 5/I

Серијал Архитектура у контексту  5

Уторак, 26.2. у 18.00 сати

Случај Падина / Легална изградња у нелегалном окружењу / Архитектура ван контекста

Студио 3А / Наталија Ристановић и Зоран Ивковић

Модератор: Бојана Пузић

Почетак 2019.године и нову сезону серијала разговора Архитектура у контексту у Културном центру Београда започињемо темом увек актуелном у Београду: легална или илегална градња -одлучите сами.

Позивамо вас да сазнате како су се својим професионалним и креативним снагама архитекти Студија 3А, Наталија Ристановић и Зоран Ивковић изборили да реализују пројекат који у типичном београдском насељу ван регулативе, задовољава законску регулативу, а истовремено излази у сусрет жељама и интересима инвеститора и потребама станара.

Легална изградња у бесправном насељу практично је деловање ван контекста. До које је мере могуће деловати ван контекста? То је процес који константно преиспитује позиције свих учесника у ланцу локалне станоградње данас. Низ апсурдних ситуација  уверио је ауторе да је архитектура  производ окружења на које могу (и морају) да утичу.

Случај Падина, као низ већ изграђених, усељених и живих, а од струке препознатих и награђених  стамбених објекат, говоре у прилог да је „нормалност“ могућа!

Искуство стамбених објеката из насеља Падина својврсна су најава Београдске интернационалне недеље архитектуре / БИНА 2019 чије је гесло ПОЗИТИВНО/АКТИВНО!

Добро дошли!

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Наталија Ристановић (1976) и Зоран Ивковић (1980), дипломирали су на Архитектонском факултету у Београду. Пре 14 година Наталија је започела самосталну праксу (Студио 3А). У сарадњи са Зораном Ивковићем партнерски наставља рад на пројектовању и реализацији бројних објеката.

Са развојем посла Студију 3А прикључују се сарадници: Вељко Ћирић, Милан Шпањевић и Петар Смиљанић.

 

Галерије Културног центра Београда су отворене сваког дана од 12:00 до 20:00, сем недељом и државним празницима.

Програм галерија подржавају Град Београд — Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања Републике Србије.

Loading...