Serijal Arhitektura u kontekstu 5

26.02.2019., 18:00

Galerija Arteget, Trg republike 5/I

Serijal Arhitektura u kontekstu  5

Utorak, 26.2. u 18.00 sati

Slučaj Padina / Legalna izgradnja u nelegalnom okruženju / Arhitektura van konteksta

Studio 3A / Natalija Ristanović i Zoran Ivković

Moderator: Bojana Puzić

Početak 2019.godine i novu sezonu serijala razgovora Arhitektura u kontekstu u Kulturnom centru Beograda započinjemo temom uvek aktuelnom u Beogradu: legalna ili ilegalna gradnja -odlučite sami.

Pozivamo vas da saznate kako su se svojim profesionalnim i kreativnim snagama arhitekti Studija 3A, Natalija Ristanović i Zoran Ivković izborili da realizuju projekat koji u tipičnom beogradskom naselju van regulative, zadovoljava zakonsku regulativu, a istovremeno izlazi u susret željama i interesima investitora i potrebama stanara.

Legalna izgradnja u bespravnom naselju praktično je delovanje van konteksta. Do koje je mere moguće delovati van konteksta? To je proces koji konstantno preispituje pozicije svih učesnika u lancu lokalne stanogradnje danas. Niz apsurdnih situacija  uverio je autore da je arhitektura  proizvod okruženja na koje mogu (i moraju) da utiču.

Slučaj Padina, kao niz već izgrađenih, useljenih i živih, a od struke prepoznatih i nagrađenih  stambenih objekat, govore u prilog da je „normalnost“ moguća!

Iskustvo stambenih objekata iz naselja Padina svojvrsna su najava Beogradske internacionalne nedelje arhitekture / BINA 2019 čije je geslo POZITIVNO/AKTIVNO!

Dobro došli!

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Natalija Ristanović (1976) i Zoran Ivković (1980), diplomirali su na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Pre 14 godina Natalija je započela samostalnu praksu (Studio 3A). U saradnji sa Zoranom Ivkovićem partnerski nastavlja rad na projektovanju i realizaciji brojnih objekata.

Sa razvojem posla Studiju 3A priključuju se saradnici: Veljko Ćirić, Milan Španjević i Petar Smiljanić.

 

Galerije Kulturnog centra Beograda su otvorene svakog dana od 12:00 do 20:00, sem nedeljom i državnim praznicima.

Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Loading...