Šta povezuje Vaska Popu, Napoleona i teren kao mesto bitke (galerija)?

06.02.2019., 18:00

Galerija PODROOM
Sreda, 6. februar u 18.00
Razgovor sa Predragom Terzićem
Šta povezuje Vaska Popu, Napoleona i teren kao mesto bitke (galerija)?

U okviru zajedničke izložbe sa Ivarom Vermaiom, umetnikom iz Estonije, Predrag Terzić je predstavio novi ciklus radova pod nazivom Momentum koji nastavlja da preispituje odnos sporta i umetnosti, sada sa fokusom na patosu i duelima. Ugljenom iscrtane „zamrznute“ scene nekih od ključnih momenata borbe na terenu, zapravo govore o unutrašnjim stanjima i mentalnoj predstavi samih duela. Nakon razgovora o duelima, umetnosti i košarci, u sredu ćemo pričati o tome šta kroz Terzićevu postavku predstavlja sponu između Vaska Pope, Napoleona i terena kao mesta bitke (galerija).

Publika je pozvana da instalira aplikaciju, uključi blic/svetlo na telefonu i uđe u prostor Momentuma skenirajući delove crteža na zidu koji sadrže tekst i učestvuje u specifičnim momentima igre kroz koje ih vodi autor.

Kako Terzić predlaže: „U pitanju je problematika vezna za izložbu, na koji način se pojavljuju drugačiji prostori i viđenja. Moja linija jeste vezana za Vaska Popu, Napoleona i terena kao mesta bitke (galerija) i na koji način se pojavljuje mišljenje unutar svega, ali se nadovezuje na promišljenje i činjenje kroz digitalnu stranu, koja je početak nečeg što dolazi.“

Terzić je rođen 1972. u Beogradu, a diplomirao na FLU u klasi Čedomira Vasića 2000. godine gde je i magistrirao. Doktorirao na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Izlagao je u zemlji i inostranstvu, a trenutno radi kao profesor na Fakultetu za medije i komunikacije.

www.predragterzic.com

Loading...