FEST NA BIS 4. MART

04.03.2019., 17:00

17.00 SLUČAJ MAKAVEJEV

Film Slučaj Makavejev ili proces u biskopskoj sali istražuje poziciju umetnika u socijalističkoj Jugoslaviji i usredsređuje se na političku i društvenu klimu u kojoj je sa javnih govornica i pod pokroviteljstvom Komunističke partije osuđivan film Misterije organizma.

Država: Srbija 2019
Program:Srpski film
Trajanje: 74’

19.30

Hotel Mumbaj govori o zapanjujućoj istinitoj priči o žrtvama i preživelima razornih napada na Mumbaj 2008. godine. Priča koja se bez straha bavi definisanjem globalnih problema našeg vremena. Priča o običnim ljudima. Pravim ljudima. Ljudima svih rasa, svih boja, svih veroispovesti, povezanih u napornoj borbi za opstanak. Priča koja slavi najviše ideale čovečanstva – saosecćanje, hrabrost, suprotstavljanje i nepokolebljivu želju za životom.

Država: Australija 2018
Program: Glavni takmičarski program
Trajanje: 125’

21.00 GOSPODAR PARIZA

Za vreme vladavine Napoleona, Fransoa Vidok, jedini čovek koji je uspeo da pobegne iz najvećih zatvora u zemlji, uživa status legende među pariskim polusvetom. Ostavljen da umre nakon poslednjeg spektakularnog bekstva, trudi se da ostane prikriven pod maskom običnog trgovca. Međutim, njegova prošlost ga sustiže…

Država: Francuska 2018
Program:Fest 47 Gala
Trajanje: 110’

 

Loading...