Koncert kamernog ansambla „Bliss“

25.03.2019., 21:00

Sastav čine violinistkinja Bojana Đolović, violončelistkinja Aleksandra Bengin i pijanistkinja Milica Predolac. Na programu su dela Rihtera, Rahmanjinova i Šostakoviča.

Program:
Maks Rihter
Mercy za violinu i klavir

Embers za violinu, violončelo i klavir

Sergej Rahmanjinof
Elegični trio u ge–molu

Dmitrij Šostakovič
Klavirski trio br. 1 u ce–molu, op. 8

Biografije:
Bojana Đolović (1989, Gornji Milanovac) je počela da uči violinu u klasi prof. Anuške Nikolić. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Jovana Bogosavljevića. Bila je koncertmajstor Simfonijskog orkestra mladih Srbije i član Internacionalnog orkestra Toppenkurset u Norveškoj. Za vreme studija je bila koncertmajstor Simfonijskog orkestra Fakulteta umetnosti i kamernog orkestra Koncertante, sa kojim je nastupala i kao solista pod dirigentskom palicom Milene Injac i Janisa Adamidisa. U teatru Verdi u Milanu je izabrana za koncertmajstora orkestra, bila je višegodišnji član orkestra Buxtehude u Nemačkoj. Održala je više solističkih koncerata u zemlji. Od 2013. godine aktivno nastupa sa kamernim ansamblom Bliss, čiji je i osnivač. Član je kamernog orkestra Amoroso (Leskovac). Zaposlena je u Niškom simfonijskom orkestru na poziciji prvih violina, a od 2016. godine angažovana je kao profesor violine u MŠ Fortepiano u Nišu. Godine 2017. je osnovala prvi Festival kamerne muzike u Nišu – Bliss.

Aleksandra Bengin (1992) je rođena u Vršcu. Osnovne i master akademske studije klavira i violončela je završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno je zaposlena kao profesor violončela u Osnovnoj muzičkoj školi Petar Stojanović u Ubu.

Milica Predolac je pohađala SMŠ Stevan Mokranjac u Kraljevu, a završila je SMŠ Stevan Mokranjac u Beogradu u klasi prof. Milice Vasiljević-Bisenić. Završila je master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nenada Radića. Nastupala je na koncertima kao solista i član kamernih sastava (Kolarac, DKC, SKC), kao i na festivalima A–fest i Piano Siti u Novom Sadu. Aktivan je član i jedan od osnivača kamernog ansambla Bliss. Učestvovala je u realizaciji prvog Festivala kamerne muzike u Nišu. Trenutno je zaposlena kao Muzički saradnik u Baletskoj školi Lujo Davičo u Beogradu.

Loading...