Концерт камерног ансамбла „Bliss“

25.03.2019., 21:00

Састав чине виолинисткиња Бојана Ђоловић, виолончелисткиња Александра Бенгин и пијанисткиња Милица Предолац. На програму су дела Рихтера, Рахмањинова и Шостаковича.

Програм:
Макс Рихтер
Mercy за виолину и клавир

Embers за виолину, виолончело и клавир

Сергеј Рахмањиноф
Елегични трио у ге–молу

Дмитриј Шостакович
Клавирски трио бр. 1 у це–молу, оп. 8

Биографије:
Бојана Ђоловић (1989, Горњи Милановац) је почела да учи виолину у класи проф. Анушке Николић. Основне и мастер академске студије завршила је на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Јована Богосављевића. Била је концертмајстор Симфонијског оркестра младих Србије и члан Интернационалног оркестра Toppenkurset у Норвешкој. За време студија је била концертмајстор Симфонијског оркестра Факултета уметности и камерног оркестра Концертанте, са којим је наступала и као солиста под диригентском палицом Милене Ињац и Јаниса Адамидиса. У театру Верди у Милану је изабрана за концертмајстора оркестра, била је вишегодишњи члан оркестра Buxtehude у Немачкој. Одржала је више солистичких концерата у земљи. Од 2013. године активно наступа са камерним ансамблом Bliss, чији је и оснивач. Члан је камерног оркестра Amoroso (Лесковац). Запослена је у Нишком симфонијском оркестру на позицији првих виолина, а од 2016. године ангажована је као професор виолине у МШ Фортепиано у Нишу. Године 2017. је основала први Фестивал камерне музике у Нишу – Bliss.

Александра Бенгин (1992) је рођена у Вршцу. Основне и мастер академске студије клавира и виолончела је завршила на Факултету музичке уметности у Београду. Тренутно је запослена као професор виолончела у Основној музичкој школи Петар Стојановић у Убу.

Милица Предолац је похађала СМШ Стеван Мокрањац у Краљеву, а завршила је СМШ Стеван Мокрањац у Београду у класи проф. Милице Васиљевић-Бисенић. Завршила је мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Ненада Радића. Наступала је на концертима као солиста и члан камерних састава (Коларац, ДКЦ, СКЦ), као и на фестивалима А–фест и Пиано Сити у Новом Саду. Активан је члан и један од оснивача камерног ансамбла Bliss. Учествовала је у реализацији првог Фестивала камерне музике у Нишу. Тренутно је запослена као Музички сарадник у Балетској школи Лујо Давичо у Београду.

Loading...