ЖЕНА У РАТУ / 28. 3 – 3. 4. / 19.00

28.03.2019-03.04.2019, 19:00

Фестивали и награде: Кан – селекција Недеља критике, номинација за Награду Европске филмске академије за најбољу глумицу, Хамбург – награда за најбољи филм, Монтреал – награда за најбољу глумицу, Ваљадолид – награда за најбољу глумицу, Љубљана – награда за најбољи филм, Севиља – награда публике

Хала је тајна еко герилска активисткиња која се бори против корпорација за производњу енергије које освајају Исланд. У знак протеста, искрада се ван града и саботира електричне водове – стубове које мрзи из дна душе јер уништавају лепоту исландских висија. Циркуларом сече носаче стубова, а луком и стрелом испаљује каблове који доводе до кратког споја на водовима. Нико не сумња да то ради управо плашљива Хала, а полиција почиње да прати туристу сумњивог изгледа верујући да је то његово дело. Међутим, све се мења када Хала један дан код куће затиче писмо од власти у коме јој се коначно одобрава усвајање сирочета из Украјине на које је чекала годинама. Да ли ће њен матерински инстинкт стати на пут њеној борби?

Нови филм исландског аутора Бенедикта Ерлингсона, нашој публици познатог по уврнутом првенцу О КОЊИМА И ЉУДИМА, је духовита драма пуна неочекиваних обрта.

 

(Исланд, Француска, Украјина) 2018, 101’

Режија: Бенедикт Ерлингсон

Улоге:  Халдора Геирхардсдотир, Јохан Сигурдарсон, Хуан Камило Роман Естрада

Loading...