Audio-vizuelni performans „Kaschade – Muzika za snove“

04.04.2019., 20:00

Autor muzičkog projekta Kaschade je Aleksander B. Stojanović koji će izvesti svoj audio-vizuelni performans pod nazivom Kaschade – Muzika za snove u Galeriji Podroom, u četvrtak, 4. aprila u 20 sati. Ulaz je slobodan.

O muzičkom projektu Kaschade:

Iza projekta Kaschade stoji Aleksandar B. Stojanović poreklom iz Nemačke. Projekat je rezultat Stojanovićeve namere da da predstavi nešto karakteristično za zemlju iz koje dolazi i audio-vizuelnim sredstvima dočara ideologiju stilskog perioda koji mu je blizak – doba romantizma sa nemačkim predstavnicima slikarom Kasparom Davidom Fridrihom i književnikom i filozofom Novalisom. Muzika mu je melanholična i hladna, a u nekim prelazima i afektivno agresivna. Prema rečima autora, dodatnu inspiraciju je pronašao u sedmoj umetnosti. Želeo je da osim muzikom, ambijent stvara pomoću različitih slika i tako omogući slušaocu da dođe do futurističkog misticizma.

Muziku gledam više kao Soundtrack. Više ukleto nego plodno. Više bizarno nego životno. Naučna fantastika bez svemirskih brodova. Mada mogu dve-tri naprave da prolete naokolo. Strava i užas sa smislom. Ponekad melanholična i alkoholizovana.

Važno je pitanje. Kako treba slušati Kaschade muziku?
Naravno u krevetu pod Kleine-Levinovim sindromom… Treba intenzivno sanjati i proučavati esenciju sna.

Loading...