Аудио-визуелни перформанс „Kaschade – Музика за снове“

04.04.2019., 20:00

Аутор музичког пројекта Kaschade је Александер Б. Стојановић који ће извести свој аудио-визуелни перформанс под називом Kaschade – Музика за снове у Галерији Podroom, у четвртак, 4. априла у 20 сати. Улаз је слободан.

O музичком пројекту Kaschade:

Иза пројекта Kaschade стоји Александар Б. Стојановић пореклом из Немачке. Пројекат је резултат Стојановићеве намере да да представи нешто карактеристично за земљу из које долази и аудио-визуелним средствима дочара идеологију стилског периода који му је близак – доба романтизма са немачким представницима сликаром Каспаром Давидом Фридрихом и књижевником и филозофом Новалисом. Музика му је меланхолична и хладна, а у неким прелазима и афективно агресивна. Према речима аутора, додатну инспирацију је пронашао у седмој уметности. Желео је да осим музиком, амбијент ствара помоћу различитих слика и тако омогући слушаоцу да дође до футуристичког мистицизма.

Музику гледам више као Soundtrack. Више уклето него плодно. Више бизарно него животно. Научна фантастика без свемирских бродова. Мада могу две-три направе да пролете наоколо. Страва и ужас са смислом. Понекад меланхолична и алкохолизована.

Важно је питање. Како треба слушати Kaschade музику?
Наравно у кревету под Клеине-Левиновим синдромом… Треба интензивно сањати и проучавати есенцију сна.

Loading...