Концерт кларинетисте Славена Балаћа и пијанисткиње Мери Бојић Радојчић

01.04.2019., 21:00

Концерт реализујемо у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије.

Програм:
Игор Стравински
Три комада за кларинет соло

Светислав Божић
На Младу недељу

Гаетано Доницети
Студија за кларинет

Јоханес Брамс
Соната за кларинет и клавир бр. 2 у Ес–дуру, оп. 120
I Allegro amabile

Андре Месаже
Solo de concours

Бeла Ковач
Омаж Золтану Кодаљу

Волфганг Амадеус Моцарт
Концерт за кларинет у А–дуру, К. 622
I Allegro

Биографије
Славен Балаћ (2003, Нови Сад) је ученик завршне године СМШ Исидор Бајић у класи проф. Ђуре Петеа. Носилац је 29 првих награда, гран прија и два лауреата, осам других и две треће награде на такмичењима у земљи и иностранству. Добитник је Статуете Међународне музичке награде Евроазијске економске уније BelBrand award 2017. године за најуспешнијег извођача дувачких инструмената у категорији до 31 године старости. Покрајински секретаријат за спорт и омладину Аутономне покрајине Војводине, по Конкурсу за реализацију програма Фонд за таленте за 2017. годину, као подршка даровитим младима, доделио му је средства за финансирање, набавку и куповину новог кларинета. Награђен је Видовданском наградом (2018) града Новог Сада, Похвалом Аутономне покрајинске владе, Наградом за најуспешнијег ученика дувачког одсека Нинослав Цвијић МШ Исидор Бајић, Светосавском наградом и наградом Министарства просвете, науке и технолошког развоја као и наградом Rotary Distrikt 2483 клуба-гувернера Владимира Матића за постигнуте резултате из области музичке уметности.
Kао солиста је наступао са Гудачким оркестром МШ Исидор Бајић из Новог Сада, дувачким оркестром Морахалом (Мађарска) и Зрењанинским камерним оркестром. Као камерни музичар је наступао на Коларцу и у Сали Београдске филхармоније. Стални је члан и солиста Филхармоније младих Борислав Пашћан под управом маестра Ђорђа Павловића и Вјачеслава Бортновског. Одржао је солистиче концерте у земљи и иностранству. Наступао је на хуманитарним концертима у Монтреалу и Новом Саду.
Од 2017. године је најмлађи члан Удружења музичких уметника Србије. Члан је Интернационалне асоцијације за музичку едукацију ISME – Аустралија.

Мери Бојић Радојчић је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у Београду. Ради као виши уметнички сарадник на Катедри за дувачке инструменте на ФМУ. Сарађивала је и наступала са извођачима као што су Орел Николе (флаута), Кнут Сонстеволд (фагот), Матијас Алин (флаута), Станислав Аполин (виолончело), Љубиша Јовановић (флаута), Винсент Лукас (флаута), Џули Коидин (флаута), Дејан Гаврић (флаута), Матеј Зупан (флаута), Матјаж Дебељак (пиколо), Агустин Леон Ара (виолина), Гергељи Ицес (флаута), Сара Чанг (виолина), Булент Евцил (флаута), Мишел Белаванс (флаута) и други.
Била је учесник на Међунродној трибини композитора, Чело фесту, манифестацији Будва град театар и Флаута фест Београд. На Међународном такмичењу Петар Коњовић је више пута ангажована као официјелни пијаниста за најстарију категорију, као и на 37. такмичењу Музичке омладине у Београду.

 

Loading...