Koncert klarinetiste Slavena Balaća i pijanistkinje Meri Bojić Radojčić

01.04.2019., 21:00

Koncert realizujemo u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.

Program:
Igor Stravinski
Tri komada za klarinet solo

Svetislav Božić
Na Mladu nedelju

Gaetano Doniceti
Studija za klarinet

Johanes Brams
Sonata za klarinet i klavir br. 2 u Es–duru, op. 120
I Allegro amabile

Andre Mesaže
Solo de concours

Bela Kovač
Omaž Zoltanu Kodalju

Volfgang Amadeus Mocart
Koncert za klarinet u A–duru, K. 622
I Allegro

Biografije
Slaven Balać (2003, Novi Sad) je učenik završne godine SMŠ Isidor Bajić u klasi prof. Đure Petea. Nosilac je 29 prvih nagrada, gran prija i dva laureata, osam drugih i dve treće nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Statuete Međunarodne muzičke nagrade Evroazijske ekonomske unije BelBrand award 2017. godine za najuspešnijeg izvođača duvačkih instrumenata u kategoriji do 31 godine starosti. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Autonomne pokrajine Vojvodine, po Konkursu za realizaciju programa Fond za talente za 2017. godinu, kao podrška darovitim mladima, dodelio mu je sredstva za finansiranje, nabavku i kupovinu novog klarineta. Nagrađen je Vidovdanskom nagradom (2018) grada Novog Sada, Pohvalom Autonomne pokrajinske vlade, Nagradom za najuspešnijeg učenika duvačkog odseka Ninoslav CvijićIsidor Bajić, Svetosavskom nagradom i nagradom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i nagradom Rotary Distrikt 2483 kluba-guvernera Vladimira Matića za postignute rezultate iz oblasti muzičke umetnosti.
Kao solista je nastupao sa Gudačkim orkestrom MŠ Isidor Bajić iz Novog Sada, duvačkim orkestrom Morahalom (Mađarska) i Zrenjaninskim kamernim orkestrom. Kao kamerni muzičar je nastupao na Kolarcu i u Sali Beogradske filharmonije. Stalni je član i solista Filharmonije mladih Borislav Pašćan pod upravom maestra Đorđa Pavlovića i Vjačeslava Bortnovskog. Održao je solističe koncerte u zemlji i inostranstvu. Nastupao je na humanitarnim koncertima u Montrealu i Novom Sadu.
Od 2017. godine je najmlađi član Udruženja muzičkih umetnika Srbije. Član je Internacionalne asocijacije za muzičku edukaciju ISME – Australija.

Meri Bojić Radojčić je diplomirala i magistrirala klavir na FMU u Beogradu. Radi kao viši umetnički saradnik na Katedri za duvačke instrumente na FMU. Sarađivala je i nastupala sa izvođačima kao što su Orel Nikole (flauta), Knut Sonstevold (fagot), Matijas Alin (flauta), Stanislav Apolin (violončelo), Ljubiša Jovanović (flauta), Vinsent Lukas (flauta), Džuli Koidin (flauta), Dejan Gavrić (flauta), Matej Zupan (flauta), Matjaž Debeljak (pikolo), Agustin Leon Ara (violina), Gergelji Ices (flauta), Sara Čang (violina), Bulent Evcil (flauta), Mišel Belavans (flauta) i drugi.
Bila je učesnik na Međunrodnoj tribini kompozitora, Čelo festu, manifestaciji Budva grad teatar i Flauta fest Beograd. Na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović je više puta angažovana kao oficijelni pijanista za najstariju kategoriju, kao i na 37. takmičenju Muzičke omladine u Beogradu.

 

Loading...