На концерту у Свечаној сали Скупштине града наступиће лирско-колоратурни сопран Ана Цветковић заједно са уметничким сарадником, пијанистом Владимиром Стојнићем. Програм под називом Le Secret чине соло песме периода романтизма и импресионизма.

Програм:
Феликс Менделсон
Suleika, оп. 57/3
Auf Flügeln des Gesanges, оп. 34/2
Lieblingsplätzchen, оп. 99/3
Die Liebende schreibt, оп. 86/3
Der Mond, оп. 86/5
Frage, оп. 9/1
Schlafloser Augen
Hexenlied, оп. 8/8
Nachtlied, оп. 71/6
Venetianisches Gondellied, оп. 57/5
Suleika, оп. 34/4
Frühlingslied, оп. 47/3

Габријел Форе
Après un rêve, оп. 7/1 (на стихове анонимног аутора)

Рејналдо Aн
L’heure exquise (на стихове Пола Верлена)

Франц Лист
Oh, quand je dors (на стихове Виктора Игоа)

Клод Дебиси
Romance (на стихове Пола Буржеа)

Анри Дипарк
Chanson triste, оп. 2/4 (на стихове Анрија Казалиса)

Габријел Форе
Le Secret, оп. 23/3 (на стихове Пол-Армана Силвестра)

Клод Дебиси
Fantoches, из циклуса Галантне светковине (на стихове Пола Верлена)

Рејналдо Aн
Le Rossignol des lilas (на стихове Леополда Дофена)
À Chloris (на стихове Теофила де Вија)

Биографије:
Ана Цветковић је лирско-колоратурни сопран. На Факултету музичке уметности у Београду је дипломирала соло-певање у класама Гордане Јевтовић-Минов и Анете Илић и завршила спрецијализацију код Николе Мијаловића. Магистрирала је у Бечу (MUK) и била стипендиста CEE Musiktheater који подржава образовање најбољих младих оперских талената североисточне Европе. Професионални деби је остварила у Јапану (2011) у улози Микаеле. Њен први оперски ангажман је био у немачкој оперској кући у Кобургу (Landestheater Coburg) у којој је градила репертоар у петнаест различитих улога у периоду од 2014. до 2017. године. За то је добила сјајне критике немачке јавности, а тумачење лика Констанце било је препознато од стране фестивала Glyndebourne, који јој је понудио уговор за Glyndebourne Tour 2015/16.
На домаћој сцени је присутна од средњошколских дана као члан групе Одабрани за одабране. Са пијанистом Владимиром Стојнићем негује концертно певање, а њихов концерт Вече Штрауса и Шумана добио је престижну награду УМУС-а за најбољи концерт у 2013. години. Наступала је са Уметничким ансамблом Станислав Бинички, оркестрима Опере у Грацу, Roma Sinfonietta, камерним оркестром Wernigerode, Симфонијским оркестром РТС-а, уз диригенте као што су Е. Мориконе, Р. Клутиг, Р. Фистер. А. Мерзyн. Л. Да Рио, Ф. Муратовски као и уз све реномиране домаће диригенте. Усавршавала се у Америци, Немачкој, Аустрији и Београду.

Владимир Стојнић (Београд) je завршио теоретски и инструментални одсек – клавир у класи проф. Марте Шурев у MШ Јосип Славенски. Дипломирао је на ФМУ у Београду у класи проф. Јасмине Гавриловић. Током студија освојио је медаље на такмичењу Maria Kanals у Барселони, био је финалиста такмичења Alessandro Casagrande у Тернију (Италија) и добитник Октобарске награде за студентска достигнућа 1986. године.
Као солиста је наступао у Русији, Швајцарској, Грчкој, Израелу, Словенији, Француској, Америци итд. Наступао је са Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром РТС-а, Уметнички ансамбл МО Станислав Бинички и Софијском филхармонијом.
Интензивно се бави камерном музиком као клавирски сарадник. Као члан ансамбала Elitta и Jazzycal са нашим еминентним уметницима наступа у земљи и иностранству. Већ дуги низ година успешно сарађује са нашим и иностраним певачима као што су Николас Клептон, Јадранка Јовановић, Живан Сарамандић, Гордана Јевтовић-Минов, Анета Илић, Зоран Марковић и други.
Посвећен је раду са младима. Као професор клавира и као клавирски сарадник радио је у бројним београдским музичким школама. Као уметнички сарадник певача радио је и на Академији лепих уметности. Добитник је годишње награде УМУС-а за педагошка достигнућа. Био је официјални корепетитор на такмичењу соло-певања Jeunesse musical 2008. године. На такмичењу соло-певања Никола Цвејић у Руми три пута је награђиван за најбољег уметничког сарадника. Стојнић је 2001. године основао групу Одабрани за одабране посвећену промоцији младих талената. Кроз Одабране је прошло близу стотину младих уметника, који су наступали у свим значајним салама у Београду и Србији.
Владимир Стојнић живи и ради у Београду као самостални уметнички сарадник на Катедри за соло-певање на ФМУ у Београду.

Loading...