Koncert pijanistkinje Ivane Smolčić Tomović

22.04.2019., 21:00

Ivana Smolčić Tomović je završila magistarske studije na FMU u Beogradu i postdiplomske studije na Praškom konzervatorijumu. Publici će se predstaviti delima Skarlatija, Betovena, Šopena i Skrjabina.

Program:
Domeniko Skarlati
Sonata u de–molu, K. 9

Ludvig van Betoven
32 varijacije u ce–molu

Frederik Šopen
Nokturno u Ef–duru, op.15

Poloneza u cis–molu, op. 26, br. 1
Poloneza u es–molu, op. 26, br. 2

Balada u ge–molu, op. 23, br.1

Aleksandar Skrjabin
Prelid u Ce–duru, op. 11/1
Prelid u e–molu, op. 11/4
Prelid u cis–molu, op. 11/10
Prelid u es–molu, op. 11/14

Biografija:
Ivana Smolčić Tomović je pijanistkinja iz Beograda i profesorka klavira u SMŠ Davorin Jenko u Beogradu. Završila je redovne i magistarske studije na FMU u Beogradu u klasama Darinke Mihajlović-Dusije, Aleksandre Pavlović, Tijane Humo, Ninoslava Živkovića i Branka Penčića. Nakon toga je završila postdiplomske studije kod profesora Maxiana Františeka i Irine Kontratenko na Praškom konzervatorijumu. Tokom srednje škole je pohađala seminare profesora Arba Valdme, i bila je i polaznik majstorskih kurseva kod renomiranih pijanista i profesora kao što su Aleksandar Baškirov, Elena Vlasakova i Ivan Klanski.
Održava solističke koncerte i neguje kamerno muziciranje. Kao solistkinja je nastupila sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane Stanislav Binički pod dirigentskom palicom maestra Pavla Medakovića u Domu Vojske. Osvojila je brojne nagrade, od kojih se ističu treće mesto na konkursu F. Šopen u Rimu i drugo mesto na konkursu N. Rubinštajn u Parizu. U MŠ Davorin Jenko ostvaruje uspehe sa učenicima na takmičenjima, a takođe je bila zapažena kao korepetitor.

Loading...