Концерт пијанисткиње Иване Смолчић Томовић

22.04.2019., 21:00

Иванa Смолчић Томовић је завршила магистарске студије на ФМУ у Београду и постдипломске студије на Прашком конзерваторијуму. Публици ће се представити делима Скарлатија, Бетовена, Шопена и Скрјабина.

Програм:
Доменико Скарлати
Соната у де–молу, K. 9

Лудвиг ван Бетовен
32 варијације у це–молу

Фредерик Шопен
Ноктурно у Еф–дуру, оп.15

Полонеза у цис–молу, оп. 26, бр. 1
Полонеза у ес–молу, оп. 26, бр. 2

Балада у ге–молу, оп. 23, бр.1

Aлександар Скрјабин
Прелид у Це–дуру, оп. 11/1
Прелид у е–молу, оп. 11/4
Прелид у цис–молу, оп. 11/10
Прелид у ес–молу, оп. 11/14

Биографија:
Ивана Смолчић Томовић је пијанисткиња из Београда и професорка клавира у СМШ Даворин Јенко у Београду. Завршила је редовне и магистарске студије на ФМУ у Београду у класама Даринке Михајловић-Дусије, Александре Павловић, Тијане Хумо, Нинослава Живковића и Бранка Пенчића. Након тога је завршила постдипломске студије код професора Маxиана Франтишека и Ирине Контратенко на Прашком конзерваторијуму. Током средње школе је похађала семинаре професора Арба Валдме, и била је и полазник мајсторских курсева код реномираних пијаниста и професора као што су Александар Башкиров, Елена Власакова и Иван Клански.
Одржава солистичке концерте и негује камерно музицирање. Као солисткиња је наступила са Уметничким ансамблом Министарства одбране Станислав Бинички под диригентском палицом маестра Павла Медаковића у Дому Војске. Освојила је бројне награде, од којих се истичу треће место на конкурсу Ф. Шопен у Риму и друго место на конкурсу Н. Рубинштајн у Паризу. У МШ Даворин Јенко остварује успехе са ученицима на такмичењима, а такође је била запажена као корепетитор.

Loading...