ŽENA U RATU / 4 – 10.4. / 17.00

04.04.2019-10.04.2019, 17:00

Hala je tajna eko gerilska aktivistkinja koja se bori protiv korporacija za proizvodnju energije koje osvajaju Island. U znak protesta, iskrada se van grada i sabotira električne vodove – stubove koje mrzi iz dna duše jer uništavaju lepotu islandskih visija. Cirkularom seče nosače stubova, a lukom i strelom ispaljuje kablove koji dovode do kratkog spoja na vodovima. Niko ne sumnja da to radi upravo plašljiva Hala, a policija počinje da prati turistu sumnjivog izgleda verujući da je to njegovo delo. Međutim, sve se menja kada Hala jedan dan kod kuće zatiče pismo od vlasti u kome joj se konačno odobrava usvajanje siročeta iz Ukrajine na koje je čekala godinama. Da li će njen materinski instinkt stati na put njenoj borbi?

Novi film islandskog autora Benedikta Erlingsona, našoj publici poznatog po uvrnutom prvencu O KONJIMA I LJUDIMA, je duhovita drama puna neočekivanih obrta.

 

(Island, Francuska, Ukrajina) 2018, 101’

Režija: Benedikt Erlingson

Uloge:  Haldora Geirhardsdotir, Johan Sigurdarson, Huan Kamilo Roman Estrada

Festivali i nagrade: Kan – selekcija Nedelja kritike, nominacija za Nagradu Evropske filmske akademije za najbolju glumicu, Hamburg – nagrada za najbolji film, Montreal – nagrada za najbolju glumicu, Valjadolid – nagrada za najbolju glumicu, Ljubljana – nagrada za najbolji film, Sevilja – nagrada publike 

Loading...