KCB RADIONICA ZA DECU I ODRASLE: ŠTA JE FAKULTET?

11.05.2019., 11:00

KULTURNI CENTAR BEOGRADA
Galerija “Artget”, Trg Republike 5/1

KCB RADIONICA ZA DECU I ODRASLE:
ŠTA JE FAKULTET?

Radionicu vodi Sonja Jankov

Radionica se održava u okviru 14. Beogradske Internacionalne Nedelje Arhitekture – BINA 2019

Subota, 11. maj od 11:00 do 13:00

Draga deco, nikada nije previše rano da razmišljate o faklutetu!
I šta je uopšte fakultet? Čemu to služi i kako izgleda?
Zapravo, ne pričamo samo o fakultetima, već i o tome koliko je bitno kako izgledaju zgrade u kojima se uči, bilo da su to obdaništa, škole ili fakulteti.(I da ne zaboravimo i drage odrasle učesnike radionice…pričaćemo i o tome kako izgledaju mesta gde vi radite)

Dakle, za vas smo spremili jednu zabavnu arhitektonsku radionicu sa puno priča, crtanja i druženja a imaćete prilike da istražite i jednu veoma interesantnu izložbu!
Naravno, učestvujemo svi zajedno, deca i odrasli.

Radionica je besplatna, namenjena je deci uzrasta od 6 do 12 godina (ali primamo i malo mlađe i starije). Da bi bilo dovoljno mesta za sve, i da bismo mogli lepo da radimo sa svima, broj učesnika je ograničen. Zato nam je bitno da se što pre prijavite. Pošaljite vaše ime, prezime, mejl, broj mobilnog i ime, prezime i godište deteta na ana.nedeljkovic@kcb.org.rs

………………………

Više informacija o radionici:

Radionica Šta je fakultet? se organizuje u okviru izložbe koja se fokusira na rad arhitekte Aleksandra Stjepanovića. Kako je Stjepanović projektovao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu i Filozofski fakultet u Novom Sadu, radionica želi da najmlađe posetioce upozna sa tim šta je to visokoškolsko obrazovanje, šta su sve dramske umetnosti, šta sve fakultet za takve umetnosti treba da sadrži, kakvi sve još fakulteti postoje, šta sve njihove zgrade treba da sadrže itd. Prvi deo radionice se odvija uz razgovore, a drugi deo radionice je likovno-literarnog tipa gde polaznici mogu da nacrtaju ili napišu (ili i jedno i drugo) kako zamišljaju da bi im protekao dan na fakultetu. Mogu da odaberu bilo koji fakultet, to jest profesiju, a mogu i da zamisle da idu da posete druga/drugaricu koja studira na nekom fakultetu koji je Stjepanović projektovao.

 

Sonja Jankov (1985) je samostalni istraživač, kustos i umetnik. U svojoj praksi koristi umetničke medije (in-situ i/ili site-specific instalacije, fotografije, skice) koliko i teorijsko pisanje da bi prikazala rezultate istraživanja. Autor je četiri kustoska projekta i imala je do sada devet samostalnih umetničkih izložbi. Godine 2016. je bila deo projekta Future Architecture Platform. Živi u Novom Sadu.

 

Loading...