KЦБ РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ И ОДРАСЛЕ: ШТА ЈЕ ФАКУЛТЕТ?

11.05.2019., 11:00

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАДА
Галерија “Артгет”, Трг Републике 5/1

KЦБ РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ И ОДРАСЛЕ:
ШТА ЈЕ ФАКУЛТЕТ?

Радионицу води Соња Јанков

Радионица се одржава у оквиру 14. Београдске Интернационалне Недеље Архитектуре – БИНА 2019

Субота, 11. мај од 11:00 до 13:00

Драга децо, никада није превише рано да размишљате о факлутету!
И шта је уопште факултет? Чему то служи и како изгледа?
Заправо, не причамо само о факултетима, већ и о томе колико је битно како изгледају зграде у којима се учи, било да су то обданишта, школе или факултети.(И да не заборавимо и драге одрaсле учеснике радионицe…причаћемо и о томе како изгледају места где ви радите)

Дакле, за вас смо спремили једну забавну архитектонску радионицу са пуно прича, цртања и дружења а имаћете прилике да истражите и једну веома интересантну изложбу!
Наравно, учествујемо сви заједно, деца и одрасли.

Радионица је бесплатна, намењена је деци узраста од 6 до 12 година (али примамо и мало млађе и старије). Да би било довољно места за све, и да бисмо могли лепо да радимо са свима, број учесника је ограничен. Зато нам је битно да се што пре пријавите. Пошаљите ваше име, презиме, мејл, број мобилног и име, презиме и годиште детета на ana.nedeljkovic@kcb.org.rs

………………………

Више информација о радионици:

Радионица Шта је факултет? се организује у оквиру изложбе која се фокусира на рад архитекте Александра Стјепановића. Како је Стјепановић пројектовао Факултет драмских уметности у Београду и Филозофски факултет у Новом Саду, радионица жели да најмлађе посетиоце упозна са тим шта је то високошколско образовање, шта су све драмске уметности, шта све факултет за такве уметности треба да садржи, какви све још факултети постоје, шта све њихове зграде треба да садрже итд. Први део радионице се одвија уз разговоре, а други део радионице је ликовно-литерарног типа где полазници могу да нацртају или напишу (или и једно и друго) како замишљају да би им протекао дан на факултету. Могу да одаберу било који факултет, то јест професију, а могу и да замисле да иду да посете друга/другарицу која студира на неком факултету који је Стјепановић пројектовао.

 

Соња Јанков (1985) је самостални истраживач, кустос и уметник. У својој пракси користи уметничке медије (in-situ и/или site-specific инсталације, фотографије, скице) колико и теоријско писање да би приказала резултате истраживања. Аутор је четири кустоска пројекта и имала је до сада девет самосталних уметничких изложби. Године 2016. је била део пројекта Future Architecture Platform. Живи у Новом Саду.

 

Loading...