Концерт пијанисте Андреја Цинцаревића

06.05.2019., 20:00

Андреј Цинцаревић je завршио мастер студије на ФМУ у Београду у класи Маје Рајковић. Добитник је бројних награда. Представиће нам се делима Баха, Бетовена, Скарлатија и Рахмањинова.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Корални прелудијум Wachet auf, ruft uns die Stimme, BWV 645

Лудвиг ван Бетовен
Соната за клавир бр. 17 у де–молу, оп. 31/2
Largo – Allegeo
Adagio
Allegretto

Доменико Скарлати
Соната у еф–молу, K. 466

Сергеј Рахмањинов
Музички моменат бр. 3 у ха–молу, оп. 16

Етида бр. 7 у Ес–дуру, оп. 33

Биографија:
Андреј Цинцаревић (Ниш, 1993) се од детињства бави музиком певајући у дечијем хору Бранко. Први солистички певачки наступ је имао са непуне четири године. Био је редовни члан дечијег, а потом и стандардног ансамбла хора са којим је као певач, солиста и композитор наступао широм света. Године 2015. је наступао као солиста са хором Collegium musicum.
Завршио је основну и средњу музичку школу у Нишу, одсек клавир у класи проф. Мирјане Младеновић. Похађао је часове код проф. Светлане Коруновић. Био је полазник семинара проф. Бориса Краљевића. Завршио је основне и мастер студије на ФМУ у Београду у класи проф. Маје Рајковић.
Године 2016. је први пут наступио са Нишким симфонијским оркестром. Одржао је неколико солистичких реситала од којих се издваја концерт у Артгету (2016), као и у Центру лепих уметности Гварнеријус (2019).
Добитник је многих награда од којих су најзначајније трећа награда на Фестивалу пијанизма у Сремској Митровици, друге награде на Другом интернационалном музичком такмичењу Слобомир у Бијељини и на међународном фестивалу младих пијаниста у Шапцу, као и прва награда на Међународном пијанистичком такмичењу Бањалучки бијенале (2012).
Аутор је више аранжмана, као и дела Царица тишине, Херувимска песма. Његове композиције извођене су у различитим салама, као што су Светосавски дом у Нишу, Коларац, Крипта Храма Св. Саве у Београду, Конзерваторијум Ф. Шопен, Конзерваторијум Чајковски, Белгородска филхармонија, Аутономни универзитет у Тлаксали, Народно позориште у Пуебли и друге.

Loading...