Koncert pijanistkinje Ane Rodić

20.05.2019., 21:00

Na koncertu će nastupiti mlada pijanistkinja, učenica 4. razreda SMŠ „Josip Slavenski“ i dobitnica brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga u gis–molu (II DTK)

Ludvig van Betoven
Sonata u De–duru, op. 10/3
Presto
Largo e mesto
Menuetto
Rondo

Sergej Prokofjev
Sonata br. 1 u ef–molu, op. 1

Frederik Šopen
Etida u cis–molu, op. 10, br. 4

Balada br. 4 u ef–molu, op. 52

Biografija:
Ana Rodić je završila OMŠ Vladimir Đorđević u Beogradu, u klasi prof. Ljubinke Plazinić i trenutno je učenica 4. razreda SMŠ Josip Slavenski u klasi prof. Maje Vuković. Osvojila je brojne nagrade kao solista i kamerni muzičar. Dobitnica je pet prvih nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, dve treće nagrade na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović, četvrte nagrade na Međunarodnom pijanističkom takmičenju Peter Toperczer u Košicama, prve nagrade na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko, kao drugih nagrada na takmičenju Per Aspera ad Astra u Poljskoj, Sirmium fest u Sremskoj Mitrovici i Janez Matičič u Ljubljani. Takođe je dobitnica prvih republičkih nagrada sa kamernim ansamblima, trijom Lastari i duom San, pod rukovodstvom prof. Miroljuba Aranđelovića. Kao član dua San je osvojila prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju kamerne muzike Olivera Đurđević.
Usavršavala se na majstorskim kursevima kod eminentnih pedagoga kao što su Jokut Mihailović, Nataša Šarčević, Ahile Galo, Jevgenij Starodupčev i Aleksandar Sinčuk.

Loading...