Концерт пијанисткиње Ане Родић

20.05.2019., 21:00

На концерту ће наступити млада пијанисткиња, ученица 4. разреда СМШ „Јосип Славенски“ и добитница бројних награда у земљи и иностранству.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга у гис–молу (II ДТК)

Лудвиг ван Бетовен
Соната у Де–дуру, оп. 10/3
Presto
Largo e mesto
Menuetto
Rondo

Сергеј Прокофјев
Соната бр. 1 у еф–молу, оп. 1

Фредерик Шопен
Етида у цис–молу, оп. 10, бр. 4

Балада бр. 4 у еф–молу, оп. 52

Биографија:
Ана Родић је завршила ОМШ Владимир Ђорђевић у Београду, у класи проф. Љубинке Плазинић и тренутно је ученица 4. разреда СМШ Јосип Славенски у класи проф. Маје Вуковић. Освојила је бројне награде као солиста и камерни музичар. Добитница је пет првих награда на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије, две треће награде на Међународном такмичењу Петар Коњовић, четврте награде на Међународном пијанистичком такмичењу Pеtеr Тоpеrczеr у Кошицама, прве награде на Међународном такмичењу Даворин Јенко, као других награда на такмичењу Per Aspera ad Astra у Пољској, Sirmium fest у Сремској Митровици и Јанез Матичич у Љубљани. Такође је добитница првих републичких награда са камерним ансамблима, тријом Ластари и дуом Сан, под руководством проф. Мирољуба Аранђеловића. Као члан дуа Сан је освојила прву награду на Међународном такмичењу камерне музике Оливера Ђурђевић.
Усавршавала се на мајсторским курсевима код еминентних педагога као што су Јокут Михаиловић, Наташа Шарчевић, Ахиле Гало, Јевгениј Стародупчев и Александар Синчук.

Loading...