Koncert pijanistkinje Snježane Popović Vulete

27.05.2019., 21:00

Pijanistkinja Snježana Popović Vuleta iz Banjaluke će se predstaviti beogradskoj publici delima Baha, Betovena i Šopena.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Partita u ce–molu, BWV 826
Sinfonia
Allemande
Courante
Sarabande
Rondeaux
Capriccio

Ludvig van Betoven
Sonata br. 23 u ef–molu, op. 57 (Appassionata)
Allegro Assai
Andante con moto
Allegro ma non troppo

Frederik Šopen
Balada u ef–molu, op. 52

Biografija:
Snježana Popović Vuleta (Zagreb, 1976) je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ Vlado Milošević u Banjaluci, u klasi prof. Branke Kuzmanović. Diplomirala je (2000) i magistrirala (2010) na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dubravke Jovičić. Usavršavala se na kursevima Konstantina Bogina, Nataše Veljković , Arbo Valdme, Vladimira Miloševića i Aleksandra Serdara.
Bila je učesnica manifestacija Balkan Art (Italija, 2002), internacionalnog muzičkog festivala Nei suoni dei luoghi (Italija, 2010), Dani Vlade S. Miloševića (Banjaluka), festivala Ohridsko ljeto 2017 i festivala Sarajevska zima 2018. Kao solista je sarađivala sa orkestrom Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci. Nastupala je u više koncertnih prostora u Beogradu (Artget, Galerija SANU, Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca), Banjaluci (Muzej savremene umjetnosti, KC Banski Dvor), kao i u Kulturnom centru Gradiška, Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Sarajevu i u Matici srpskoj u Novom Sadu.
Pedagoškim radom se bavila u muzičkim školama u Pančevu, Beogradu i Banjaluci. Član je žirija na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Radi na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Nastupa kao solista, član klavirskog dua i kao klavirski saradnik.

Loading...