Концерт пијанисткиње Сњежане Поповић Вулете

27.05.2019., 21:00

Пијанисткиња Сњежана Поповић Вулета из Бањалуке ће се представити београдској публици делима Баха, Бетовена и Шопена.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Партита у це–молу, BWV 826
Sinfonia
Allemande
Courante
Sarabande
Rondeaux
Capriccio

Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 23 у еф–молу, оп. 57 (Appassionata)
Allegro Assai
Andante con moto
Allegro ma non troppo

Фредерик Шопен
Балада у еф–молу, оп. 52

Биографија:
Сњежана Поповић Вулета (Загреб, 1976) је стекла основно и средње музичко образовање у МШ Владо Милошевић у Бањалуци, у класи проф. Бранке Кузмановић. Дипломирала је (2000) и магистрирала (2010) на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Дубравке Јовичић. Усавршавала се на курсевима Константина Богина, Наташе Вељковић , Арбо Валдме, Владимира Милошевића и Александра Сердара.
Била је учесница манифестација Балкан Арт (Италија, 2002), интернационалног музичког фестивала Nei suoni dei luoghi (Италија, 2010), Дани Владе С. Милошевића (Бањалука), фестивала Охридско љето 2017 и фестивала Сарајевска зима 2018. Као солиста је сарађивала са оркестром Академије умјетности Универзитета у Бањалуци. Наступала је у више концертних простора у Београду (Артгет, Галерија САНУ, Галерија Задужбине Илије М. Коларца), Бањалуци (Музеј савремене умјетности, КЦ Бански Двор), као и у Културном центру Градишка, Концертној дворани Музичке академије у Сарајеву и у Матици српској у Новом Саду.
Педагошким радом се бавила у музичким школама у Панчеву, Београду и Бањалуци. Члан је жирија на републичким и међународним такмичењима. Ради на Академији умјетности у Бањалуци. Наступа као солиста, члан клавирског дуа и као клавирски сарадник.

Loading...