Koncert saksofonistkinje Antonele Ilijić i pijanistkinje Tatjane Vukmirovć

03.06.2019., 20:00

Mlada saksofonistkinja Antonela Ilijić, učenica SMŠ „Josip Slavenski“, će isveti dela Baha, Glazunova, Miščenkova i Moris. Na koncertu će joj se pridružiti i gosti violinistkinja Sara Vidaković, violista Veselin Jovanović i pijanista Dimitrije Nikolić, takođe učenici SMŠ „Josip Slavenski“.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Svita br. 3, BWV 1009
III Courante
IV Sarabande
VII Gigue

Aleksandar Glazunov
Koncert za saksofon u Es–duru, op. 109
Allegro moderato
Andante
Allegro

Ilja Miščenkov
Railway Tango
Antonela Ilijić, saksofon, IV r. SMŠ
Sara Vidaković, violina, IV r. SMŠ
Veselin Jovanović, viola, IV r. SMŠ
Dimitrije Nikolić, klavir,  II r. SMŠ

Pol Moris
Tableaux de Provence
IV Dis Alyscamps l’amo souspire
V Lou cabridan

Biografije:
Antonela Ilijić (Beograd, 2000) je završila OMŠ Josip Slavenski, a trenutno je učenica 4. razreda SMŠ Josip Slavenski, na odseku saksofon, u klasi prof. Milana Savića. Dobitnica je prvih i drugih nagrada na takmičenjima saksofona među kojima se ističu Republičko takmičenje, Međunarodno takmičenje Davorin Jenko i Saksofonijada u MŠ Kosta Manojlović u Smederevu. Takođe je dobitnica prvih nagrada na republičkom takmičenju kamernih sastava u MŠ Kosta Manojlović u Beogradu. Imala je priliku da, u okviru koncerta MŠ Josip Slavenski, nastupi kao solista u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Pohađala je seminare kod saksofonista i pedagoga kao što su Nikola Arsenijević, Frančesko Santući, Nikita Zimin, Eva Bartas, Uki Ovaskainen i drugi.

Tatjana Vukmirović je diplomirala i magistrirala klavir na FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Vukdragović. Profesionalni angažman započela je u Školi za muzičke talente u Ćupriji sa preporukom Muzičke Akademije i profesora kamerne muzike, Nade Kecman. Radila je kao asistent za glavni predmet na Katedri za klavir FMU. Bavila se menadžmentom i organizacijom koncerata, konkursa i majstorskih kurseva kao urednik programa CKS Šumice u Beogradu. Održala je niz radionica i majstorskih kurseva, samostalno i u saradnji sa eminentnim umetnicima iz zemlje i inostranstva. Kao pijanista, solista i kamerni muzičar je nastupala na više od 150 koncerata u Beogradu, Rimu, Ljubljani, Subotici, Banja Luci, Kotoru i drugim gradovima. Kao solista je više puta svirala sa Simfonijskim orkestrom RTS, kao i sa mnogim kamernim orkestrima. Dobitnik je međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Član je UMUS-a, EPTA-e i Muzičkog odbora organizacije Prijatelji dece. Snimala je za radio i televiziju i dala brojne intervjue za ugledne novinske kuće. Profesor je u MŠ Josip Slavenski u Beogradu.

Loading...