Концерт саксофонисткиње Антонеле Илијић и пијанисткиње Татјане Вукмировћ

03.06.2019., 20:00

Млада саксофонисткиња Антонела Илијић, ученица СМШ „Јосип Славенски“, ће исвети дела Баха, Глазунова, Мишченкова и Морис. На концерту ће јој се придружити и гости виолинисткиња Сара Видаковић, виолиста Веселин Јовановић и пијаниста Димитрије Николић, такође ученици СМШ „Јосип Славенски“.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Свита бр. 3, BWV 1009
III Courante
IV Sarabande
VII Gigue

Александар Глазунов
Концерт за саксофон у Ес–дуру, оп. 109
Allegro moderato
Andante
Allegro

Иља Мишченков
Railway Tango
Антонела Илијић, саксофон, IV р. СМШ
Сара Видаковић, виолина, IV р. СМШ
Веселин Јовановић, виола, IV р. СМШ
Димитрије Николић, клавир,  II р. СМШ

Пол Морис
Tableaux de Provence
IV Dis Alyscamps l’amo souspire
V Lou cabridan

Биографије:
Антонела Илијић (Београд, 2000) је завршила ОМШ Јосип Славенски, а тренутно је ученица 4. разреда СМШ Јосип Славенски, на одсеку саксофон, у класи проф. Милана Савића. Добитница је првих и других награда на такмичењима саксофона међу којима се истичу Републичко такмичење, Међународно такмичење Даворин Јенко и Саксофонијада у МШ Коста Манојловић у Смедереву. Такође је добитница првих награда на републичком такмичењу камерних састава у МШ Коста Манојловић у Београду. Имала је прилику да, у оквиру концерта МШ Јосип Славенски, наступи као солиста у Великој сали Коларчеве задужбине. Похађала је семинаре код саксофониста и педагога као што су Никола Арсенијевић, Франческо Сантући, Никита Зимин, Ева Бартас, Уки Оваскаинен и други.

Татјана Вукмировић је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у Београду у класи проф. Мирјане Вукдраговић. Професионални ангажман започела је у Школи за музичке таленте у Ћуприји са препоруком Музичке Академије и професора камерне музике, Наде Кецман. Радила је као асистент за главни предмет на Катедри за клавир ФМУ. Бавила се менаџментом и организацијом концерата, конкурса и мајсторских курсева као уредник програма ЦКС Шумице у Београду. Одржала је низ радионица и мајсторских курсева, самостално и у сарадњи са еминентним уметницима из земље и иностранства. Као пијаниста, солиста и камерни музичар је наступала на више од 150 концерата у Београду, Риму, Љубљани, Суботици, Бања Луци, Котору и другим градовима. Као солиста је више пута свирала са Симфонијским оркестром РТС, као и са многим камерним оркестрима. Добитник је међународних и домаћих награда и признања. Члан је УМУС-а, ЕПТА-е и Музичког одбора организације Пријатељи деце. Снимала је за радио и телевизију и дала бројне интервјуе за угледне новинске куће. Професор је у МШ Јосип Славенски у Београду.

Loading...