PREMIJERA FILMA „VIDEĆEŠ VEČERAS“ MOMIRA MILOŠEVIĆA

14.06.2019., 19:00

Program za mlade
Petak 14. jun u 19.00
Dvorana Kulturnog centra Beograda

PREMIJERA FILMA „VIDEĆEŠ VEČERAS“ MOMIRA MILOŠEVIĆA
Nakon projekcije razgovor sa glumcima i autorima
Ulaz slobodan

Momir Milošević (1989) je 2011. godine diplomirao na Londonskoj filmskoj akademiji. Pažnju filmofila skrenuo je svojim dugometražnim prvencem „Otvorena“ (2016), crno-belim art-house hororom koji je uspešno prikazivan u zemlji i inostranstvu.

U njegovom novom kratkom filmu VIDEĆEŠ VEČERAS troje tinejdžera provodi noć bez sna na Novom Beogradu, otkrivajući jezivu misteriju iz susedstva.

Miloševića pojašnjava ovu postavku: „Želeo sam da napravim film koji počinje tako što glavni junak odluči da eskivira subotnje veče u gradu, seda na poslednji autobus i vraća se u svoj kraj na Novi Beograd gde potom, sasvim neplanirano, ušeta u rešavanje mračne blokovske misterije. Prvobitno sam video projekat kao dugometražni film, a onda sam, kada se posle nekoliko meseci ukazala prilika da snimim kratki metar, shvatio da ovu priču mogu prilagoditi toj formi. Sve je sada sabijenije i sažetije, pa su samim tim manje šanse da film publici bude dosadan.“

U filmu igraju tinejdžeri Sara Matić, Strahinja Popović i Mateja Dimitrijević uz podršku Slobodana Bobe Beštića. Producent je Luka Bursać.

Dobrodošli!

Loading...