ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ВИДЕЋЕШ ВЕЧЕРАС“ МОМИРА МИЛОШЕВИЋА

14.06.2019., 19:00

Програм за младе
Петак 14. јун у 19.00
Дворана Културног центра Београда

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ВИДЕЋЕШ ВЕЧЕРАС“ МОМИРА МИЛОШЕВИЋА
Након пројекције разговор са глумцима и ауторима
Улаз слободан

Момир Милошевић (1989) је 2011. године дипломирао на Лондонској филмској академији. Пажњу филмофила скренуо је својим дугометражним првенцем „Отворена“ (2016), црно-белим арт-хоусе хорором који је успешно приказиван у земљи и иностранству.

У његовом новом кратком филму ВИДЕЋЕШ ВЕЧЕРАС троје тинејџера проводи ноћ без сна на Новом Београду, откривајући језиву мистерију из суседства.

Милошевића појашњава ову поставку: „Желео сам да направим филм који почиње тако што главни јунак одлучи да ескивира суботње вече у граду, седа на последњи аутобус и враћа се у свој крај на Нови Београд где потом, сасвим непланирано, ушета у решавање мрачне блоковске мистерије. Првобитно сам видео пројекат као дугометражни филм, а онда сам, када се после неколико месеци указала прилика да снимим кратки метар, схватио да ову причу могу прилагодити тој форми. Све је сада сабијеније и сажетије, па су самим тим мање шансе да филм публици буде досадан.“

У филму играју тинејџери Сара Матић, Страхиња Поповић и Матеја Димитријевић уз подршку Слободана Бобе Бештића. Продуцент је Лука Бурсаћ.

Добродошли!

Loading...