Svetski dan muzike u KCB-u

21.06.2019., 11:00

I u 2019. godini pridružujemo se proslavi 21. juna – Svetskog dana muzike, kada se širom sveta održavaju brojni koncerti – a uživo izvođena muzika osvaja sve javne prostore, otvorene i zatvorene, i prati nas na svakom koraku.

Koncerte povodom Svetskog dana muzike u Kulturnom centru Beograda izvode mladi muzičari, učenici MŠ Jospi Slavenski u Beogradu i Škole za muzičke talente u Ćupriji:

Petak, 21. jun
Galerija Artet u 11.00
JOVANA UDOVIĆ, violina, BISERKA MAROVIĆ, klavir; gost: MATIJA SPASOJEVIĆ
Program:
Johan Sebastijan Bah: Partita br. 3 u E–duru
Volfgang Amadeus Mocart: Sonata br. 18 u Ge–duru K. 301
Henrik Vijenjavski: Kapris br. 2 i br. 4, op. 18 i Varijacije na originalnu temu, op. 15

Plato ispred KCB-a u 12.00
BANDA SAKSOFONISTA
Program:
M. Manćini: Pink panter
DŽ. Geršvin: Amerikanac u Parizu
Z. de Abreu: Tico Tico
H. Hekok: Cantaloupe island
Eurythmics: Sweet dreams
Sia: Cheap thrills
Coldplay: Viva la vida
DŽ. Vilijams: Cantina band

Biografije:
Jovana Udović (2004) je započela muzičko obrazovanje u OMŠ Petar Konjović u Beogradu u klasi prof. Lidije Ranković. U 6. razredu je prešla u Školu za muzičke talente u Ćupriji, u klasu prof. Dragutina Mladenovića.
Učestvovala je na brojnim muzičkim radionicama, seminarima i majstorskim kursevima, radeći sa renomiranim profesorima i priznatim pedagozima iz zemlje i inostranstva. Član je Master art akademije pod rukovodstvom prof. Ane Veskov. Dobitnica je  priznanja Maser art laureata za 2017. godinu.
Osvojila je brojne nagrade od kojih se izdvajaju prve nagrade i laureati na Republičkom takmičenju (2014, 2016, 2018), Eugen Kotonu (Rumunija, 2015), Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu (2017), Talenti za Evropu (Slovačka, 2017), druga nagrada na takmičenju Ohridski biseri (2018) kao i treća nagrada na takmičenju Jaroslav Kocijan (Češka, 2017). Kao solista i kao član orkestra je nastupala na koncertima u najznačajnijim salama u Beogradu. Nastupila je kao solista uz pratnju Orkestra Škole za muzičke talente na gala koncertu Fondacije Dobar glas u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Od 2018. godine je član orkestra Evropski duh omladinskog orkestra (ESYO). Takođe je završila i klavir u klasi prof. Aleksandre Bajler u OMŠ Petar Konjović Beograd.

Biserka Marović (1965) je muzičko obrazovanje započela u Šapcu, a nastavila u Beogradu 1978. godine. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Olge Jovanović. Aktivna je kao pedagog u MŠ Davorin Jenko u Beogradu i kao klavirski saradnik u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu. Stalni je član i klavirski saradnik Gudačkog kamernog ansambla Taurunum. Više godina je pratila učesnike Međunarodne škole violine prof. Zorana Milenkovića, kao i učesnike domaćih i međunarodnih takmičenja. Angažovana je u Muzičkom centru Tariso i saradnik udruženja Master art akademija.

 

 

Ansambl Banda saksofonista čine učenici Osnovne i Srednje muzičke škole Josip Slavenski – Antonela Ilijić, Lazar Đorđević, Katarina Tolić, Mateja Blažić i Lazar Đurić. Sastav je okupljen sa ciljem da mladi izvođači steknu iskustvo kamernog muziciranja. Ističu se njihovi nastupi na manifestacijama na otvorenom, koji doprinose popularizaciji instrumenta među širokom publikom. Ovoga puta će nastupiti pod vođstvom saksofoniste profesora Milana Savića i izvešće nam popularnu muziku u aranžmanu za ansambl saksofona.

Loading...