KCB RADIONICA ZA DECU I ODRASLE: ANIMIRANI CICIBAN

28.09.2019., 11:00

KULTURNI CENTAR BEOGRADA
Galerija Artget, Trg Republike 5/I

KCB RADIONICA ZA DECU I ODRASLE: ANIMIRANI CICIBAN

Radionica animiranog filma

Subota, 28. septembar 2019. od 11:00 do 14:00

Nedelja 29. septembar 2019. od 11:00 do 14:00

Radionica se održava u saradnji sa festivalom animiranog filma Animateka i udruženjem Slon iz Ljubljane

Radionicu vode Jelena Dragutinović i Gašper Markun

Da li znate kako se prave animirani filmovi?

Da li ste nekada pokušali da pesmu pretvorite u animirani film?

Jelena i Gašper iz Slovenije, iz udruženja Slon, dolaze nam u goste sa super radionicom. Njihov plan je sledeći: Pesmu Otona Župančiča Ciciban je zaspao sva deca u Sloveniji znaju napamet. A da li ste vi čuli za Cicibana?

Na radionici pričamo o pesmi, interpetiramo je na svoj način, pišemo scenario, crtamo storyboard, crtamo i pravimo karaktere i pozadine, a zatim sve to animiramo u kolažnoj stop-motion tehnici.

Vidimo se!

Radionica je besplatna, namenjena je deci uzrasta od 7 do 12 godina (ali primamo uz dogovor i malo mlađe i starije). Da bi bilo dovoljno mesta za sve, i da bismo mogli lepo da radimo sa svima, broj učesnika je ograničen. Zato nam je bitno da se što pre prijavite. Pošaljite vaše ime, prezime, mejl, broj mobilnog i ime, prezime i godište deteta na ana.nedeljkovic@kcb.org.rs

Na radionici zajedno učestvuju deca i odrasli. Obavezno je učešće oba dana (program je koncipirna po fazama, od osmišljavanja do realizacije kratkog filma)

Udruženje Slon iz Ljubljane je započelo svoj put kao dečiji program na festivalu animiranog filma Animateka, od 2005. godine deluje kao program filmske edukacije u udruženju Dva koluta, koje organizuje Animateku. 2016. godine postaje samostalno udruženje. Bavimo se filmskim obrazovanjem sa fokusom na animiranom filmu. Sarađujemo sa školama i obdaništima iz Ljubljane i cele Slovenije. Radionice najčešće realizujemo u muzejima i galerijama, a blisko sarađujemo i sa Kinodvorom, sa kojim već 10 godina realizujemo program MOL generacija koji predstavlja bitan deo filmske edukacije u Ljubljani. Ekipa udruženja bira filmove za dečiji program Animateke, koji svake godine posećuju deca iz ljubljanskih škola i obdaništa.

Više informacija o udruženju Slon http://www.drustvoslon.si/en/home.html

Više informacija o festivalu Animateka http://www.animateka.si/2019/en/

Jelena Dragutinović, dipl. filozof (diplomirala je na temu psihoanalize bajki). Kordinatorka je radionica u udruženju Slon. Već više od 10 godina se bavi radom sa decom i mladima. U okviru udruženja vodi radionice animacije i mentorka je dečijeg žirija na festivalu Animateka.

Gašper Markun, dipl. socijalni radnik.

Od 2016. radi sa decom i mladima u udruženju Slon, zavodu Mladi zmaji, a preko leta vodi letnje kampove sa udruženjem Pinesta. Na području filma radi kao reditelj i glumac.

Loading...