КЦБ РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ И ОДРАСЛЕ: АНИМИРАНИ ЦИЦИБАН

28.09.2019., 11:00

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАДА
Галерија Артгет, Трг Републике 5/I

КЦБ РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ И ОДРАСЛЕ: АНИМИРАНИ ЦИЦИБАН

Радионица анимираног филма

Субота, 28. септембар 2019. од 11:00 до 14:00

Недеља 29. септембар 2019. од 11:00 до 14:00

Радионица се одржава у сарадњи са фестивалом анимираног филма Аниматека и удружењем Слон из Љубљане

Радионицу воде Јелена Драгутиновић и Гашпер Маркун

Да ли знате како се праве анимирани филмови?

Да ли сте некада покушали да песму претворите у анимирани филм?

Јелена и Гашпер из Словеније, из удружења Слон, долазе нам у госте сa супер радионицом. Њихов план је следећи: Песму Отона Жупанчича Цицибан је заспао сва деца у Словенији знају напамет. А да ли сте ви чули за Цицибана?

На радионици причамо о песми, интерпетирамо је на свој начин, пишемо сценарио, цртамо storyboard, цртамо и правимо карактере и позадине, а затим све то анимирамо у колажној stop-motion техници.

Видимо се!

Радионица је бесплатна, намењена је деци узраста од 7 до 12 година (али примамо уз договор и мало млађе и старије). Да би било довољно места за све, и да бисмо могли лепо да радимо са свима, број учесника је ограничен. Зато нам је битно да се што пре пријавите. Пошаљите ваше име, презиме, мејл, број мобилног и име, презиме и годиште детета на ana.nedeljkovic@kcb.org.rs

На радионици заједно учествују деца и одрасли. Обавезно је учешће оба дана (програм је конципирна по фазама, од осмишљавања до реализације кратког филма)

Удружење Слон из Љубљане је започело свој пут као дечији програм на фестивалу анимираног филма Аниматека, од 2005. године делује као програм филмске едукације у удружењу Два колута, које организује Аниматеку. 2016. године постаје самостално удружење. Бавимо се филмским образовањем са фокусом на анимираном филму. Сарађујемо са школама и обдаништима из Љубљане и целе Словеније. Радионице најчешће реализујемо у музејима и галеријама, а блиско сарађујемо и са Кинодвором, са којим већ 10 година реализујемо програм МОЛ генерација који представља битан део филмске едукације у Љубљани. Екипа удружења бира филмове за дечији програм Аниматеке, који сваке године посећују деца из љубљанских школа и обданишта.

Више информација о удружењу Слон http://www.drustvoslon.si/en/home.html

Више информација о фестивалу Аниматека http://www.animateka.si/2019/en/

Јелена Драгутиновић, дипл. филозоф (дипломирала је на тему психоанализе бајки). Кординаторка је радионица у удружењу Слон. Већ више од 10 година се бави радом са децом и младима. У оквиру удружења води радионице анимације и менторка је дечијег жирија на фестивалу Аниматека.

Гашпер Маркун, дипл. социјални радник.

Од 2016. ради са децом и младима у удружењу Слон, заводу Млади змаји, а преко лета води летње кампове са удружењем Пинеста. На подручју филма ради као редитељ и глумац.

Loading...