Koncert gitariste Miloša Arsenijevića

23.09.2019., 21:00

Mladi gitarista Miloš Arsenijević iz Negotina student je 4. godine na FMU u Beogradu. Nedavno je osvojio prvu nagradu na na Međunarodnom konkursu za klasičnu gitaru Akad. Marin Goleminov u Ćustendilu, Bugarska.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Sonata za violinu br. 1 u ge-molu, BWV 1001
Adagio
Fugue
Sicilliano
Presto

Fernando Sor
Sonata za gitaru br. 2 u Ce-duru, op.15

Hoakin Rodrigo
Invocación y danza, za gitaru

Leo Brauer
El Decamerón Negro, svita za gitaru
El arpa del guerrero
Huilda de los amantes por el valle de los ecos
Ballada de la doncella enamorada

Biografija:
Miloš Arsenijević
(1997) mladi gitarista iz Negotina je student četvrte godine FMU u Beogradu u klasi profesorke Vere Ogrizović. U rodnom gradu završio je Osnovnu muzičku školu Stevan Mokranjac. Školovanje je nastavio u Beogradu, na odseku gitare u Muzičkoj školi Josip Slavenski‘ u klasi profesora Ognjena Grčka. Veliku zahvalnost duguje nastavniku Dimitriju Bukatareviću iz Negotina za dragocenu podršku i podstreh.

Usavršavao se na majstorskim radionicama kod eminentnih domaćih i stranih pedagoga i umetnika kao što su Hubert Kepel, Anielo Desiderio, Pavel Štajdel, Tomas Oferman, Gabriel Guilen, Marko Tomajo, Srđan Tošić, Vera Ogrizović, Darko Karajić, Zoran Krajišnik, Aleksandar Hadži Đorđević i Miloš Janjić.

Osvojio je brojne nagrade na međunarodnim i domaćim takmičenjima od kojih se izdvajaju prve nagrade na Republičkom  takmičenju Muzičkih i baletskih škola  2014. i 2016. godine, Naisus Guitar Festival 2014. godine, na Otvorenom takmičenju muzičkih škola Beograd – Memorijal Dušan Protić 2015. godine i na Međunarodnom takmičenju za klasičnu gitaru Akad. Marin Goleminov u Ćustendilu, Bugarska 2019. godine.

Od koncertnih nastupa izdvajaju se koncert Tri Negotinca na gitari sa profesorima Srđanom Tošićem i Ognjenom Grčkom  2016. godine, kao i koncerti u beogradskim slama Dom omladine i Narodna biblioteka Srbije.

 

Loading...