Концерт гитаристе Милоша Арсенијевића

23.09.2019., 21:00

Млади гитариста Милош Арсенијевић из Неготина студент је 4. године на ФМУ у Београду. Недавно је освојио прву награду на на Међународном конкурсу за класичну гитару Акад. Марин Големинов у Ћустендилу, Бугарска.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Соната за виолину бр. 1 у ге-молу, BWV 1001
Adagio
Fugue
Sicilliano
Presto

Фернандо Сор
Соната за гитару бр. 2 у Це-дуру, оп.15

Хоакин Родриго
Invocación y danza, за гитару

Лео Брауер
El Decamerón Negro, свита за гитару
El arpa del guerrero
Huilda de los amantes por el valle de los ecos
Ballada de la doncella enamorada

Биографија:
Mилош Арсенијевић
(1997) млади гитариста из Неготина је студент четврте године ФМУ у Београду у класи професорке Вере Огризовић. У родном граду завршио је Основну музичку школу Стеван Мокрањац. Школовање је наставио у Београду, на одсеку гитаре у Музичкој школи Јосип Славенски‘ у класи професора Огњена Грчка. Велику захвалност дугује наставнику Димитрију Букатаревићу из Неготина за драгоцену подршку и подстрех.

Усавршавао се на мајсторским радионицама код еминентних домаћих и страних педагога и уметника као што су Хуберт Кепел, Аниело Десидерио, Павел Штајдел, Томас Оферман, Габриел Гуилен, Марко Томајо, Срђан Тошић, Вера Огризовић, Дарко Карајић, Зоран Крајишник, Александар Хаџи Ђорђевић и Милош Јањић.

Освојио је бројне награде на међународним и домаћим такмичењима од којих се издвајају прве награде на Републичком  такмичењу Музичких и балетских школа  2014. и 2016. године, Naisus Guitar Festival 2014. године, на Отвореном такмичењу музичких школа Београд – Меморијал Душан Протић 2015. године и на Међународном такмичењу за класичну гитару Акад. Марин Големинов у Ћустендилу, Бугарска 2019. године.

Од концертних наступа издвајају се концерт Три Неготинца на гитари са професорима Срђаном Тошићем и Огњеном Грчком  2016. године, као и концерти у београдским слама Дом омладине и Народна библиотека Србије.

 

Loading...