Koncert pijanistkinje Milice Zakić

30.09.2019., 21:00

Milica Zakić je diplomirala sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković. Publici će se predstaviti delima Ramoa, Hajdna, Franka i V. Mokranjca.

Program:
Žan Filip Ramo
Svita
Le rappel des Oiseaux
Tambourin
Les temdres Plaintes
Les Tourbillons
Les Cyclopes
Les Sauvages

Jozef Hajdn
Sonata u E–duru br. 46, Hob. XVI/31
Moderato
Allegretto
Finale – Presto

Sezar Frank
Preludijum, fuga i varijacija

Vasilije Mokranjac
Intime

Fragmenti

Biografije:
Milica Zakić (Beograd, 1996) je završila Osnovnu i SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu, odsek za klavir, u klasi prof. Irene Oparov-Dobrile. Diplomirala je, sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković.
Dobitnica je nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao što su Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola, Internacionalno bijenale mladih pijanista u Kragujevcu, Vladimir Đorđević u Beogradu, Međunarodni konkurs Mladi virtuoz u Sofiji, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu, Vojislav Vučković u Beogradu, Davorin Jenko u Beogradu, Međunarodno takmičenje Petar Konjović u Beogradu, Republičko takmičenje kamernih ansambala, Vasilije Mokranjac fest, Gradilište i druga.
Više puta (2012,2013, 2018) je bila dobitnica stipendije Ministarstva omladine i sporta Dositeja, a u toku studija je bila stipendirana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Učestvovala je na kursevima Žaka Ruvijea, Mihaila Udea, Igora Laska, Aleksandra Serdara, Lidije Bizjak, Miloša Popovića, Ninoslava Živkovića, Floren Bofar i drugih.
Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u Velikoj sali KNU, Galeriji KNU, Madlenijanumu, Artgetu, SKC, Sali Narodne biblioteke, MŠ Stanković, DKC, Domu omladine u Aranđelovcu i na drugim širom Srbije. Godine 2009. je nastupala kao solista sa orkestrom u Sali Beogradske filharmonije i više puta kao gost u programima RTS-a.

Loading...