Концерт пијанисткиње Милице Закић

30.09.2019., 21:00

Милица Закић је дипломирала са највишом оценом на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Лидије Станковић. Публици ће се представити делима Рамоа, Хајдна, Франка и В. Мокрањца.

Програм:
Жан Филип Рамо
Свита
Le rappel des Oiseaux
Tambourin
Les temdres Plaintes
Les Tourbillons
Les Cyclopes
Les Sauvages

Јозеф Хајдн
Соната у E–дуру бр. 46, Hob. XVI/31
Moderato
Allegretto
Finale – Presto

Сезар Франк
Прелудијум, фуга и варијација

Василије Мокрањац
Интиме

Фрагменти

Биографије:
Милица Закић (Београд, 1996) је завршила Основну и СМШ Коста Манојловић у Земуну, одсек за клавир, у класи проф. Ирене Опаров-Добриле. Дипломирала је, са највишом оценом на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Лидије Станковић.
Добитница је награда на домаћим и међународним такмичењима, као што су Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа, Интернационално бијенале младих пијаниста у Крагујевцу, Владимир Ђорђевић у Београду, Међународни конкурс Млади виртуоз у Софији, Међународно такмичење младих пијаниста у Нишу, Војислав Вучковић у Београду, Даворин Јенко у Београду, Међународно такмичење Петар Коњовић у Београду, Републичко такмичење камерних ансамбала, Василије Мокрањац фест, Градилиште и друга.
Више пута (2012,2013, 2018) је била добитница стипендије Министарства омладине и спорта Доситеја, а у току студија је била стипендирана од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Учествовала је на курсевима Жака Рувијеа, Михаила Удеа, Игора Ласка, Александра Сердара, Лидије Бизјак, Милоша Поповића, Нинослава Живковића, Флорен Бофар и других.
Наступала је као солиста и камерни музичар у Великој сали КНУ, Галерији КНУ, Мадленијануму, Артгету, СКЦ, Сали Народне библиотеке, МШ Станковић, ДКЦ, Дому омладине у Аранђеловцу и на другим широм Србије. Године 2009. је наступала као солиста са оркестром у Сали Београдске филхармоније и више пута као гост у програмима РТС-а.

Loading...