Konferencija KAKO GRADIMO SUTRA?

25.09.2019., 09:00

Kulturni centar Beograda, Galerija Artget
Sreda, 25. septembar, od 9:00 do 17:00 sati

Nešto manje od mesec dana nas deli od Svetske nedelje zelene gradnje #WGBW2019 i kampanje #BuildingLife.

Kao svoj ključni događaj tokom ove nedelje, Savet zelene gradnje Srbije organizuje konferenciju KAKO GRADIMO SUTRA? Kulturni centar Beograda i serijal „Arhitektura u kontekstu“ se pridružuju svetskoj kampanji promocije održivih principa gradnje i podržava nacinalnog člana Savet zelene gradnje Srbije, otvarajući svoj prostor za predstavljanje principa i dobrih praksi iz ove oblasti.

Cilj Konferencije je da se podigne svest o emisijama CO2 iz svih faza životnog ciklusa zgrade, a saznanja treba da budu osnov da se podstaknu nove prakse i novi načini razmišljanja kako bi se radilo na smanjenju tih emisija. Okretanjem ka principu net zero emisija, građevinski sektor može doprineti stvaranju održive zajednice i još pokrenuti ekonomski rast.

Doba sve uočljivijih klimatskih promena postavlja nove izazove već sada, zato je sada aktivnost u pravcu odgovornog i održivog delovnja bitna kako za nas tako i za buduće generacije. Klimatske inicijative, koje se pokreću širom sveta, nam to i potvrđuju, a inicijativa za dekarbonizaciju je njihov osnov.

Transformacije su potrebne u svim segmentima građevinarstva, počev od donosioci odluka, sektora nekretnina, proizvodnje materijalia, projektovanja, izvođenja, preko održavanja i upotrebe od strane samih korisnika, pa sve do rušenja i reciklaže,odnosno reupotrebe. Zato WorldGBC Svetski Savet zelene gradnje), kao nosioc kampanje, poziva sve zainteresovane da se, na lokalnom nivou, pridruže nacionalnim Savetima zelene gradnje širom sveta i pomognu u izgradnji bolje budućnosti!

Loading...