„A Bridge for Music“ – koncert kamerne muzike

07.10.2019., 21:00

Koncert je deo međunarodnog projekta saradnje koji se bavi muzikom, muzičkom pedagogijom, različitim nastavnim programima i načinima rada u Italiji i Srbiji. Projekat su pokrenuli Konzervatorijum „Nikolo Paganini“ iz Đenove, u saradnji sa Operskom kućom „Karlo Feliče“ iz Đenove, i Fakultet muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Odabrani studenti obe obrazovne institucije pozvani su da pripreme i izvedu program. Rezultate njihovog rada predstaviće u Beogradu, u ponedeljak, 7. oktobra u 21 čas u Galeriji Artget Kulturnog cetra Beograda i u utorak, 8. oktobra u 18 sati u Muzičkoj galeriji Kolarca. Ovaj projekat je takođe deo programa kojim se proslavlja 140 godina diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, jubilej koji tokom 2019. godine obeležava Italijanski institut za kulturu i Ambasada Republike Italije u Srbiji.
Podršku projektu pružili su i Udruženja Amici di Paganini iz Đenove i Corelli di Savona Oblasti Ligurija, kao i sponzori Spinelli Group i Ansaldo Energia.
Na Koncertu u Galeriji 7. oktobra nastupiće Kvartet Beogradskog univerziteta i Sekstet Đenova.

Program:
Johanes Brams
Klavirski kvartet br. 3 u ce–molu (Werther), op. 60

Kvartet Beogradskog univerziteta

Johanes Brams
Sekstet, op. 18

Nikolo Paganini
Rondò iz Gudačkog kvarteta br. 1 u E-duru

Sekstet Đenova

O ansamblima:
Kvartet Beogradskog univerziteta predstavlja novi projekat mladih muzičara i studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Ovaj ansambl je predstavnik srpske škole muzike i pedagoške prakse. Kvartet je učesnik međunarodnog projekta koji su pokrenuli profesori i studenti iz Đenove i koji nosi naziv A Bridge for Music, sa programom koji je posvećen Bramsovoj kamernoj muzici. Kvartet čine pijanista Nikola Todorović, violinistkinja Jelena Pejanović, violistkinja Tijana Stojiliković, i violončelistkinja Isidora Novaković.

 

Sekstet Đenova je ansambl profesora i studenata iz đenovskog teatra i opere Karlo Feliče i sa Konzervatorijuma Nikolo Paganini. Učesnici su međunarodnog programa A Bridge for Music, kao predstavnici italijanske škole i pedagoškog metoda. Sekstet čine violinisti Valerio Đanareli i Beatriče Pučini, violisti Đuzepe Frančeze i Kamila Dioli, kao i violončelisti Paolo Onjisanti i Ćećilija Anđelika Ponasi.

 

Loading...