„A Bridge for Music“ – концерт камерне музике

07.10.2019., 21:00

Концерт је део међународног пројекта сарадње који се бави музиком, музичком педагогијом, различитим наставним програмима и начинима рада у Италији и Србији. Пројекат су покренули Конзерваторијум „Николо Паганини“ из Ђенове, у сарадњи са Оперском кућом „Карло Феличе“ из Ђенове, и Факултет музичке уметности Универзитета уметности у Београду.

Одабрани студенти обе образовне институције позвани су да припреме и изведу програм. Резултате њиховог рада представиће у Београду, у понедељак, 7. октобра у 21 час у Галерији Артгет Културног цетра Београда и у уторак, 8. октобра у 18 сати у Музичкој галерији Коларца. Овај пројекат је такође део програма којим се прославља 140 година дипломатских односа између Италије и Србије, јубилеј који током 2019. године обележава Италијански институт за културу и Амбасада Републике Италије у Србији.
Подршку пројекту пружили су и Удружења Amici di Paganini из Ђенове и Corelli di Savona Области Лигурија, као и спонзори Spinelli Group и Ansaldo Energia.
На Концерту у Галерији 7. октобра наступиће Квартет Београдског универзитета и Секстет Ђенова.

Програм:
Јоханес Брамс
Клавирски квартет бр. 3 у це–молу (Werther), оп. 60

Квартет Београдског универзитета

Јоханес Брамс
Секстет, оп. 18

Николо Паганини
Rondò из Гудачког квартета бр. 1 у Е-дуру

Секстет Ђенова

О ансамблима:
Квартет Београдског универзитета представља нови пројекат младих музичара и студената Факултета музичке уметности у Београду. Овај ансамбл је представник српске школе музике и педагошке праксе. Квартет је учесник међународног пројекта који су покренули професори и студенти из Ђенове и који носи назив A Bridge for Music, са програмом који је посвећен Брамсовој камерној музици. Квартет чине пијаниста Никола Тодоровић, виолинисткиња Јелена Пејановић, виолисткиња Тијана Стојиликовић, и виолончелисткиња Исидора Новаковић.

 

Секстет Ђенова је ансамбл професора и студената из ђеновског театра и опере Карло Феличе и са Конзерваторијума Николо Паганини. Учесници су међународног програма A Bridge for Music, као представници италијанске школе и педагошког метода. Секстет чине виолинисти Валерио Ђанарели и Беатриче Пучини, виолисти Ђузепе Франчезе и Камила Диоли, као и виолончелисти Паоло Оњисанти и Ћећилија Анђелика Понаси.

 

Loading...