KCB FILMSKE RADIONICE: Filmski kadar

19.10.2019., 12:00

KCB FILMSKE RADIONICE: Filmski kadar
subota 19. oktobar od 12 do 16č
Foaje Dvorane Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote od 12.00 do 16.00  imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segmentima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o filmu, a potom obrađujemo pisanje scenarija, sektore režije, kamere, scenografije, kostima i završavamo glumom na filmu, filmskom muzikom i montažom.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjoškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova negu u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa!

Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svake subote!

Sve radionice su potpuno besplatne, oprema obezbeđena i kokice (će biti) spremne.

PS
Kada završimo sve radionice, pravimo filmsku ekipu i snimamo kratkometražni film koji će svoju premijeru imati u bioskopu Dvorane Kulturnog centra Beograda (pišemo na vreme, kako biste stigli da nabavite haljinu i odelo za crveni tepih )

________________________________________

FILMSKI KADAR sa Nikolom Majdakom Jr.

Kako   z a i s t a   snimamo film? ?

Nakon prethodnih uvodnih radionica o filmu, ove subote učimo kako da „uzmemo kameru u ruke i snimimo film“!  Kako osmisliti kompoziciju, šta je to pokret kamere, po čemu se razlikuju filmske kamere, a po čemu objektivi..Zajedno sa Nikolom, ove subote gledamo film, pričamo o sektoru kamere, učimo osnove rukovanja filmskom opremom i na kraju snimamo.

Vidimo se iza kamera!

Prijavi se na: http://bit.ly/FilmskiKadar-prijava

Ko je Nikola Majdak Jr.?
Nikola Majdak mlađi rođen je 1972. godine u Ljubljani. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek filmska i TV kamera. Poslednjih 20 godina aktivan kao snimatelj, animator, reditelj, predavač i voditelj radionica animiranog filma. Snimio je preko 50 dokumentarnih i kratkih igranih filmova, desetine muzičkih spotova i animacija. Radio je kao snimatelj za TV kuće: BBC, France2, Arte, TTF1, HRT, Channel 4, MTV i brojne druge. Dobitnik je Kristalnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu, nagrade grada Beograda za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo kao i drugih važnih nagrada za animaciju i snimateljski rad. Predavač je na Univerzitetu Metropoliten (predmeti: digitalna fotografija i tehnologija video produkcije).

_______________________

Ako želiš da budeš u toku sa filmskim radionicama i prvi/a pošalješ prijavu, prati nas na mrežama

fejsbuk: KCB update & Kulturni centar Beograda
instagram: kcb_artedu

Uvek možeš i da nas kontaktiraš
mejl: arteduradionice@gmail.com
telefon: 069 2707997

U okviru radionice biće organiziovana projekcija filma „Zemlja meda“ (Honeyland), režija: Tamara Kotevski i Ljubomir Stefanov.

Program se održava u okviru edukativnih programa za mlade Kulturnog centra Beograda.

Loading...