КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: Филмски кадар

19.10.2019., 12:00

КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: Филмски кадар
субота 19. октобар од 12 до 16ч
Фоаје Дворане Културног центра Београда, Коларчева 6

Спремни смо за филм, а ти?

Кроз серију радионица у Културном центру Београда, сваке суботе од 12.00 до 16.00  имаћеш прилику да се упознаш са филмским занимањима и свим сегментима стварања филма. Почињемо уводном радионицом о филму, а потом обрађујемо писање сценарија, секторе режије, камере, сценографије, костима и завршавамо глумом на филму, филмском музиком и монтажом.

Ако си страствени познавалац филма, средњошколац који планира да упише филмску академију, или студент који више времена проводи у гледању филмова негу у спремању испита – пошаљи пријаву и прикључи се филмској екипи КЦБа!

Можеш да присуствујеш појединачним радионицама, а ако си прави филмски ентузијаста очекујемо те сваке суботе!

Све радионице су потпуно бесплатне, опрема обезбеђена и кокице (ће бити) спремне.

ПС
Када завршимо све радионице, правимо филмску екипу и снимамо краткометражни филм који ће своју премијеру имати у биоскопу Дворане Културног центра Београда (пишемо на време, како бисте стигли да набавите хаљину и одело за црвени тепих )

________________________________________

ФИЛМСКИ КАДАР са Николом Мајдаком Јр.

Како   з а и с т а   снимамо филм? ?

Након претходних уводних радионица о филму, ове суботе учимо како да „узмемо камеру у руке и снимимо филм“!  Како осмислити композицију, шта је то покрет камере, по чему се разликују филмске камере, а по чему објективи..Заједно са Николом, ове суботе гледамо филм, причамо о сектору камере, учимо основе руковања филмском опремом и на крају снимамо.

Видимо се иза камера!

Пријави се на: http://bit.ly/FilmskiKadar-prijava

Ко је Никола Мајдак Јр.?
Никола Мајдак млађи рођен је 1972. године у Љубљани. Дипломирао је на Факултету драмских уметности, одсек филмска и ТВ камера. Последњих 20 година активан као сниматељ, аниматор, редитељ, предавач и водитељ радионица анимираног филма. Снимио је преко 50 документарних и кратких играних филмова, десетине музичких спотова и анимација. Радио је као сниматељ за ТВ куће: BBC, France2, Arte, TTF1, HRT, Channel 4, MTV и бројне друге. Добитник је Кристалног медведа на Берлинском филмском фестивалу, награде града Београда за филмско и радио-телевизијско стваралаштво као и других важних награда за анимацију и сниматељски рад. Предавач је на Универзитету Метрополитен (предмети: дигитална фотографија и технологија видео продукције).

_______________________

Ако желиш да будеш у току са филмским радионицама и први/а пошаљеш пријаву, прати нас на мрежама

фејсбук: KCB update & Kulturni centar Beograda
инстаграм: kcb_artedu

Увек можеш и да нас контактираш
мејл: arteduradionice@gmail.com
телефон: 069 2707997

У оквиру радионице биће организиована пројекција филма „Земља меда“ (Honeyland), режија: Тамара Котевски и Љубомир Стефанов.

Програм се одржава у оквиру едукативних програма за младе Културног центра Београда.

Loading...