Koncert violinistkinje Isidore Dramićanin i pijanistkinje Mine Ristić

21.10.2019., 20:00

Isidora Dramićanin i Mina Ristić su studentkinje na doktorskim studijama kamerne muzike u klasi prof. Jasne Tucović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Na koncertu će svirati violinske sonate Sezara Franka i Kloda Debisija. Koncert realizujemo u saradnji sa FMU.

Program:
Sezar Frank
Sonata za violinu i klavir
Allegretto ben moderato,
Allegro
Ben moderato: Recitativo – Fantasia
Allegretto poco mosso

Klod Debisi
Sonata za violinu i klavir
Allegro vivo
Intermède – Fantastique et léger
Finale – Très animé

Biografije:
Isidora Dramićanin je započela  školovanje sa 7 godina u MŠ Kosta Manojlović u klasi prof. Sande Dramićanin, kod koje je i završila srednju školu kao đak generacije. Diplomirala je, završila master i specijalističke studije u klasi prof. Ivane Žikić-Aćimoski na FMU u Beogradu. Dobitnica je nagrade iz fonda Merima Dragutinović za studenta koji je sa najboljim uspehom diplomirao na studijskom programu violine. Trenutno je student na doktorskim studijama kamerne muzike u klasi prof. Jasne Tucović.
Pohađala je Interpretativni studio violine prof. Dejana Mihajlovića od 2014. godine, a sa našim istaknutim violinistom Nemanjom Radulovićem je radila od 2016. godine.
Tokom školovanja je osvojila brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao solista (Beograd, Niš, Sremska Mitrovica, Pariz, Haskovo) i u kamernima sastavima (Beograd, Sremska Mitrovica, Barleta).
Član je i vođa kamernog sastava Taurunum, sa kojim je nastupala širom Srbije i u inostranstvu. Od osnivanja Boljšoj festivala na Mećavniku nastupa u kamernim ansamblima i u simfonijskom orkestru.
Kao solista ili član ansambla nastupala je u svim značajnim salama Beograda (Kolarčeva zadužbina, Skupština Grada, Gvarnerius, Artget, SANU, Etnografski muzej, Beogradska filharmonija, Madlenijanum, SKC). Prošle godine je održala celovečernji koncert na festivalu BELEF u Skupštini Grada.
Od 2017. godine radi kao prof. violine u MŠ Stanislav Binički u Beogradu, i od 2019. u MŠ Kosta Manojlović kao prof. kamerne muzike. Posebno uživa u pedagoškom radu, i kamernoj muzici, koja je trenutno i glavna sfera njenog delovanja na fakultetu.

Mina Ristić (1991, Beograd) je počela da svira klavir sa četiri godine u MŠ Kosta Manojlović, gde je završila i srednju školu. Završila je osnovne i master akademske studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Jokut Mihailović. Specijalističke studije iz kamerne muzike je završila u klasi prof. Jasne Tucović (FMU), u čijoj klasi je trenutno na završnoj godini doktorskih studija iz kamerne muzike.
Osvojila je brojne prve nagrade i naziv laureat na značajnim domaćim i međunarodnim takmičenjima kao solista i u kamernim sastavima, a ističu se Republičko takmičenje, Međunarodno takmičenje Davorin Jenko, String festival, i Međunarodno takmičenje Anton Rubinštajn.
Nastupala je u značajnim salama u Beogradu kao solista i u kamernim sastavima. Kao solista je nastupila sa Simfonijskim orkestrom FMU izvodeći Koncert za dva klavira i orkestar F. Pulenka u Kolarčevoj zadužbini (2015). Redovno nastupa na značajnim manifestacijama Ambasade Azerbejdžana na kojima izvodi kompozicije azerbejdžanskih autora. Nastupila je sa Simfonijskim orkestrom Narodnog pozorišta u Beogradu izvodeći Koncert na arapske teme Fikreta Amirova, pod vođstvom dirigenta Ejuba Gulijeva (2018). Održala je koncert Veče nemačkih kompozitora sa I. Dramićanin na BELEF festivalu. Od 2017. godine sarađuje i nastupa sa operskim pevačima iz Narodnog pozorišta u Beogradu na koncertima širom zemlje.
U više navrata je bila dobitnica stipendija Fond za mlade talente, Ministarstvo omladine i sporta, Gradska stipendija za talentovane srednjoškolce i studente i Republička fondacija za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka.
Zaposlena je u MŠ Davorin Jenko kao klavirski saradnik i profesor klavira.

 

Loading...