Концерт виолинисткиње Исидоре Драмићанин и пијанисткиње Мине Ристић

21.10.2019., 20:00

Исидора Драмићанин и Мина Ристић су студенткиње на докторским студијама камерне музике у класи проф. Јасне Туцовић на Факултету музичке уметности у Београду. На концерту ће свирати виолинске сонате Сезара Франка и Клода Дебисија. Концерт реализујемо у сарадњи са ФМУ.

Програм:
Сезар Франк
Соната за виолину и клавир
Allegretto ben moderato,
Allegro
Ben moderato: Recitativo – Fantasia
Allegretto poco mosso

Клод Дебиси
Соната за виолину и клавир
Allegro vivo
Intermède – Fantastique et léger
Finale – Très animé

Биографије:
Исидора Драмићанин је започела  школовање са 7 година у MШ Коста Манојловић у класи проф. Санде Драмићанин, код које је и завршила средњу школу као ђак генерације. Дипломирала је, завршила мастер и специјалистичке студије у класи проф. Иване Жикић-Аћимоски на ФМУ у Београду. Добитница је награде из фонда Мерима Драгутиновић за студента који је са најбољим успехом дипломирао на студијском програму виолине. Тренутно је студент на докторским студијама камерне музике у класи проф. Јасне Туцовић.
Похађала је Интерпретативни студио виолине проф. Дејана Михајловића од 2014. године, а са нашим истакнутим виолинистом Немањом Радуловићем је радила од 2016. године.
Током школовања је освојила бројне награде на републичким и међународним такмичењима као солиста (Београд, Ниш, Сремска Митровица, Париз, Хасково) и у камернима саставима (Београд, Сремска Митровица, Барлета).
Члан је и вођа камерног састава Таурунум, са којим је наступала широм Србије и у иностранству. Од оснивања Бољшој фестивала на Мећавнику наступа у камерним ансамблима и у симфонијском оркестру.
Као солиста или члан ансамбла наступала је у свим значајним салама Београда (Коларчева задужбина, Скупштина Града, Гварнериус, Артгет, САНУ, Етнографски музеј, Београдска филхармонија, Мадленијанум, СКЦ). Прошле године је одржала целовечерњи концерт на фестивалу БЕЛЕФ у Скупштини Града.
Од 2017. године ради као проф. виолине у МШ Станислав Бинички у Београду, и од 2019. у МШ Коста Манојловић као проф. камерне музике. Посебно ужива у педагошком раду, и камерној музици, која је тренутно и главна сфера њеног деловања на факултету.

Мина Ристић (1991, Београд) је почела да свира клавир са четири године у МШ Коста Манојловић, где је завршила и средњу школу. Завршила је основне и мастер академске студије на ФМУ у Београду у класи проф. Јокут Михаиловић. Специјалистичке студије из камерне музике је завршила у класи проф. Јасне Туцовић (ФМУ), у чијој класи је тренутно на завршној години докторских студија из камерне музике.
Освојила је бројне прве награде и назив лауреат на значајним домаћим и међународним такмичењима као солиста и у камерним саставима, а истичу се Републичко такмичење, Међународно такмичење Даворин Јенко, Стринг фестивал, и Међународно такмичење Антон Рубинштајн.
Наступала је у значајним салама у Београду као солиста и у камерним саставима. Као солиста је наступила са Симфонијским оркестром ФMУ изводећи Концерт за два клавира и оркестар Ф. Пуленка у Коларчевој задужбини (2015). Редовно наступа на значајним манифестацијама Амбасаде Азербејџана на којима изводи композиције азербејџанских аутора. Наступила је са Симфонијским оркестром Народног позоришта у Београду изводећи Концерт на арапске теме Фикрета Амирова, под вођством диригента Ејуба Гулијева (2018). Одржала је концерт Вече немачких композитора са И. Драмићанин на БЕЛЕФ фестивалу. Од 2017. године сарађује и наступа са оперским певачима из Народног позоришта у Београду на концертима широм земље.
У више наврата је била добитница стипендија Фонд за младе таленте, Министарство омладине и спорта, Градска стипендија за талентоване средњошколце и студенте и Републичка фондација за развој научног и уметничког подмлатка.
Запослена је у МШ Даворин Јенко као клавирски сарадник и професор клавира.

 

Loading...