2. BEOSEF – BEOGRADSKI OGLEDALOV SREDNJOŠKOLSKI FILMSKI FESTIVAL

15.11.2019., 13:00

Projekcija kratkih filmova srednjoškolaca 2. BEOSEF-a (Ogledalovog srednjoškolskog filmskog festivala Srbije i regiona)

Ogledalo je časopis koji izlazi tromesečno i bavi se stvaranjem srednjoškolaca i njihovih profesora, iz Srbije i regiona, u oblasti eseja, proze, poezije, đačkog novinarstava,besedništva, likovnih radova , fotografije i filma.

Tema, ideja, priča, zaplet, poruka… To su reči koje nam profesori ili mentori, kritičari ili znalci, upućuju kao putokaze za stvaranje uspešnog umetničkog dela. Svi filmovi koji su pristigli na festival jasno pokazuju da se vešto vode različitim temama i idejama

Prve radove učenika- autora, i pored svih brojnih nesavršenosti, često odlikuju neposrednost, iskrenost i velika ambicija – kvaliteti koji su presudni za uspešnost svakog filma, a koji često izblede u potonjim, zanatski veštijim radovima. Zbog toga su ovakvi festivali posvećeni mladima istovremeno intimni i posebni, jer nepogrešivo pokazuju o kakvim novim umetnicima je reč, i iniciraju ih u svet – u susret sa publikom.

Ove godine u selekciju je uvršteno 16 filma iz 11 škola i isto toliko gradova. Nagrade i pohvale biće javno objavljene na dan njihove projekcije u Dvorani Kulturnog centra Beograda 15. novembra.
O nagradama odlučuju rediteljka Sonja Đekić, Nina Mihaljinac, docentkinja Fakulteta dramskih umetnosti i Zoran Janković, filmski kritičar.
Nagrade su obezbedili Filmski centar Srbija i RTS izdavaštvo.

Projekcija srednjoškolskih filmova 15. novembra u 13.00 biće otvorena i besplatna za sve posetioce.

Loading...