KCB FILMSKE RADIONICE: Filmska maska

16.11.2019., 12:00

KCB FILMSKE RADIONICE: Filmska maska

Radioncu vodi Miroslav Lakobrija

Cubota 16. novembar od 12:00 do 16:00

Dvorana Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote od 12 do 16č imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segementima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o filmu, a potom obrađujemo pisanje scenarija, sektore režije, kamere, scenografije, kostima i završavamo glumom na filmu, filmskom muzikom i montažom.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova negu u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa! Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svake subote! Sve radionice su potpuno besplatne, oprema obezbeđena i kokice (će biti) spremne.

PS

Kada zavrišimo sve radionice, pravimo filmsku ekipu i snimamo kratkometražni film koji će svoju premijeru imati u bioskopu Dvorane Kulturnog centra Beograda (pišemo na vreme, kako biste stigli da nabavite haljinu i odelo za crveni tepih)

________________________________________

Filmska maska sa Miroslavom Lakobrijom

Čudovišta, ogrebotine, rane, veštačke brade…Ne, ne pričamo o horor filmu, već o izradi maske na filmu!

Ove subote sa Miroslavom Lakobrijom pričamo o procesu izrade filmske maske, nakon ćemo imati priliku da i sami radimo na stvaranju neke od maski. Ako si ikada poželeo/poželela da kreiraš svoje čudovište za potrebe filma, ova radionica je sigurno za tebe!

Prijavi se na: http://bit.ly/FilmskaMaska-prijava

Prijave za ovu radionicu su ograničene na 15 polaznika.

Radionica je namenjena mladima od 15 do 25 godina.

 

Ko je Miroslav Lakobrija?

Miroslav Lakobrija, diplomirani akademski vajar i stručnjak za specijalne filmske efekte. Redovan je profesor na akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity-predmet filmska maska i specijalni efekti. Kao veliki poklonik horora i naučno-fantastičnih filmova, je 1997. godine, sa Jakšom Vlahovićem, osnovao udruzenje “Mladi kadrovi”, te krenuo u ostvarenje ljubavi prema specijalnim filmskim efektima. Takođe je jedan od autora i osnivača Festivala srpskog filma fantastike. Profesionalno se bavi izradom maski i make-up specijalnim efektima, za potrebe snimanja filmova. Osim rada na filmu, oprobao se i u TV serijama, kao i u pozorištu. Proteklih godina je vodio više umetničkih radionica za maske, a 2011. godine je dobio nagradu za najbolje specijalne efekte, za rad na filmu „Zona mrtvih“, nagradu ’’Kaplja’’ za filmski doprinos horor žanru – Ruska međunarodna nagrada za horor film 2018 godine. Dobitnik je nagrada „Zlatna arena“ u Puli za rad na filmu „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ 2019. godine. Najpoznatiji projekti na kojima je radio: „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Život i smrt porno bande“, „Zona mrtvih“ , „Mamula“, „Srpski film“ i pozorišni mjuzikl Fantom iz opere.

 

Ako želiš da budeš u toku sa filmskim radionicama i prvi/a pošalješ prijavu, prati nas na mrežama

Facebook KCB update & Kulturni centar Beograda Instagram kcb_artedu

Uvek možeš i da nas kontaktiraš

e-mail: arteduradionice@gmail.com

telefon: 069 2707997

Vidimo se u bioskopu!

 

Program se održava u okviru edukativnih programa za mlade Kulturnog centra Beograda

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Loading...