KCB FILMSKE RADIONICE: Uvod u produkciju

02.11.2019., 12:00

KCB FILMSKE RADIONICE: Uvod u produkciju
subota 2. novembar od 12.00 do 16.00
Foaje Dvorane Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote od 12 do 16 imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segementima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o filmu, a potom obrađujemo pisanje scenarija, sektore režije, kamere, scenografije, kostima i završavamo radionicama o glumi na filmu, filmskoj muzici i montaži.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova nego u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa!

Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svake subote!

Sve radionice su potpuno besplatne, oprema obezbeđena i kokice (će biti) spremne.

PS
Kada zavrišimo sve radionice, pravimo filmsku ekipu i snimamo kratkometražni film koji će svoju premijeru imati u bioskopu Dvorane Kulturnog centra Beograda (pišemo na vreme, kako biste stigli da nabavite haljinu i odelo za crveni tepih )

__________________________________

Uvod u produkciju sa Jovanom Karaulić

Čime se bavi filmski producent?

Ove subote, zajedno sa Jovanom Karaulić razgovaramo o jednoj od najodgovornijih profesija na filmu – produkciji. Šta sve produkcija obuhvata, kakvo znanje producent mora da ima i kako se, uopšte, postaje filmski producent? Osim razgovora, na radionici ćemo kroz praktične zadatke pokušati da savladamo neke od važnih veština filmskog producenta.

Prijavi se na:  http://bit.ly/FilmskaProdukcija-prijava

Ko je Jovana Karaulić?
Jovana Karaulić je direktor Akcija produkcije iz Beograda, osnovane 2013. od strane grupe mladih producenata i filmskih autora kako bi producirali socijalno-angažovane igrane filmove i kreativne dokumentarce. Predaje na Fakultetu dramskih umetnosti gde je i docent. Producent dokumentarca Povratak kući – Marina Abramović Borisa Miljkovića, igranog filma Zlogonje Raška Miljkovića, dve sezone dokumentarne serije Put u budućnost Borisa Miljkovića. Koproducent igranog filma Stela Stojana Vujičića. Radila je kao izvršni producent i glavni organizator na nekoliko igranih filmova i kao producent velikog broja TV reklama i muzičkih spotova.

___________________________________

Ako želiš da budeš u toku sa filmskim radionicama i prvi/a pošalješ prijavu, prati nas na mrežama

Facebook: KCB update & Kulturni centar Beograda
Instagram: kcb_artedu

Uvek možeš i da nas kontaktiraš
e-mejl  arteduradionice@gmail.com
telefon: 069 2707997

Vidimo se u bioskopu!

Program se održava u okviru edukativnih programa za mlade Kulturnog centra Beograda
Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

 

Loading...