КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: Увод у продукцију

02.11.2019., 12:00

КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: Увод у продукцију
субота 2. новембар од 12.00 до 16.00
Фоаје Дворане Културног центра Београда, Коларчева 6

Спремни смо за филм, а ти?

Кроз серију радионица у Културном центру Београда, сваке суботе од 12 до 16 имаћеш прилику да се упознаш са филмским занимањима и свим сегементима стварања филма. Почињемо уводном радионицом о филму, а потом обрађујемо писање сценарија, секторе режије, камере, сценографије, костима и завршавамо радионицама о глуми на филму, филмској музици и монтажи.

Ако си страствени познавалац филма, средњшколац који планира да упише филмску академију, или студент који више времена проводи у гледању филмова него у спремању испита – пошаљи пријаву и прикључи се филмској екипи КЦБа!

Можеш да присуствујеш појединачним радионицама, а ако си прави филмски ентузијаста очекујемо те сваке суботе!

Све радионице су потпуно бесплатне, опрема обезбеђена и кокице (ће бити) спремне.

ПС
Када завришимо све радионице, правимо филмску екипу и снимамо краткометражни филм који ће своју премијеру имати у биоскопу Дворане Културног центра Београда (пишемо на време, како бисте стигли да набавите хаљину и одело за црвени тепих )

__________________________________

Увод у продукцију са Јованом Караулић

Чиме се бави филмски продуцент?

Ове суботе, заједно са Јованом Караулић разговарамо о једној од најодговорнијих професија на филму – продукцији. Шта све продукција обухвата, какво знање продуцент мора да има и како се, уопште, постаје филмски продуцент? Осим разговора, на радионици ћемо кроз практичне задатке покушати да савладамо неке од важних вештина филмског продуцента.

Пријави се на:  http://bit.ly/FilmskaProdukcija-prijava

Ко је Јована Караулић?
Јована Караулић је директор Акција продукције из Београда, основане 2013. од стране групе младих продуцената и филмских аутора како би продуцирали социјално-ангажоване игране филмове и креативне документарце. Предаје на Факултету драмских уметности где је и доцент. Продуцент документарца Повратак кући – Марина Абрамовић Бориса Миљковића, играног филма Злогоње Рашка Миљковића, две сезоне документарне серије Пут у будућност Бориса Миљковића. Копродуцент играног филма Стела Стојана Вујичића. Радила је као извршни продуцент и главни организатор на неколико играних филмова и као продуцент великог броја ТВ реклама и музичких спотова.

___________________________________

Ако желиш да будеш у току са филмским радионицама и први/а пошаљеш пријаву, прати нас на мрежама

Фацебоок: KCB update & Kulturni centar Beograda
Инстаграм: kcb_artedu

Увек можеш и да нас контактираш
е-мејл  arteduradionice@gmail.com
телефон: 069 2707997

Видимо се у биоскопу!

Програм се одржава у оквиру едукативних програма за младе Културног центра Београда
Програм је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије

 

Loading...