Master art virtuozi

18.11.2019., 20:00

Na koncertu će nastupiti polaznici Master art akademije, koja je osnovana 2014. godine, sa ciljem da na jednom mestu okupi što veći broj mladih umetnika, pružajući im paralelno neophodna dodatna usavršavanja van njihovih matičnih škola.

Program:
Šolc
: Perpeto mobile
JELISAVETA TOROMANOVIĆ, violina
klasa: prof. Ana Veskov

J. Hajdn: Sonata u De-duru
MATIJA DAN, klavir
klasa: prof. Dragomir Bratić

Z. Fibih: Sonatina
MIŠA SUDŽUKOVIĆ, violina
klasa: prof. Ana Veskov

Š. Dankla: Varijacije na temu Vajgla, op.89/5
MILENA MILOŠEVIĆ, violina
klasa: prof. Violeta Ćirić

J. S. Bah / D. Kabalevski: Preludijum i fuga u Ef-duru
KATARINA BRATIĆ, klavir
Klasa prof. Dragomir Bratić

V. Monti: Čardaš
LUKA MITROVIĆ, violina
Klasa prof. Jelena Adamović

G. Fore: Leptir
RELJA MITROVIĆ, violončelo
klasa prof. Danijela Milutinović

Š. Berio: Baletske scene
DUŠICA DIMITRIJEVIĆ, violina
Klasa prof. Ana Veskov

V. A. Mocart: Sonata u Be-duru,  K. 333 (I stav)
LARA ARBAJTER, klavir
klasa prof. Dragomir Bratić

A. Vjetan: Koncert br. 4  (I stav)
SOFIJA GLAVIČIĆ, violina
klasa prof. Ana Veskov

Klavirski saradnici:
Radan Jovanović, Biserka Marović, Mirko Jorgović

Master Art Akademija je osnovana u decembru 2014. godine, sa ciljem da predstavi u našoj zemlji do sada jedinstveni sistem edukacije i rada sa posebno talentovanom mladom i perspektivnom decom. U cilju njihovog okupljanja na jednom mestu i pružanja bogate koncertne aktivnosti na mesečnom nivou, organizovanje dodatnih usavršavanja van njihovih matičnih škola predstavlja još jedan bitan segment u radu Master Art Akademije. Do sada mladi muzičari – Master Art Akademci su održali preko 150 koncerata širom Srbije, a učestvujući na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i stručnim seminarima proglašavani su za najperspektivnije među svojim vršnjacima. Aktivnosti udruženja zasnivaju se između ostalog i na predstavljanju novih mladih talenata, koji su zaslužili da se koncertno često pojavljuju i široj javnosti prezentujući svoja iskustva stečena u radu sa najboljim mentorima, kako iz zemlje tako i inostranstva.

Master Art Akademija je do sada organizovala preko 12 master klasova profesora iz inostranstva, koji su se po svojim rezultatima i renomeu svrstali u svetsku elitu muzičke pedagogije, poput profesora violine Tatjane Balašove iz Moskve (Rusija), Igora Tkačuka iz Brisela (Belgija), Mateje Marinkovića iz Londona (Velika Britanija), Timura Meljnika iz Beča (Austrija), odakle dolaze i profesori violončela Georg Baič i Milan Karanović, kao i čuvena naša violončeliskinja Maja Bogdanović iz Pariza (Francuska) i mnogi drugi.

Master Art Akademija svojim aktivnostima svesno skreće pažnju i na sjajne profesore iz Srbije, koji  svojim požrtvovanjem, entuzijazmom, stručnim radom i zalaganjem svakodnevno učestvuju u formiranju kako buduće domaće muzičke scene, tako i savremene pedagogije i kulture uopšte. Ujedno organizovanjem nastupa najperspektivnijih mladih talenata, šira javnost ima mogućnost da upozna naše buduće soliste od njihovog najranijeg detinjstva, a u naletu sve učestalijih muzičkih takmičenja, koncertna praksa pred mnogobrojnom publikom i na poznatm podijumima, daje im neobhodnu sigurnost da što brže ojačaju i prerastu u  profesionalce i iskusne muzičke interpretatore.

Loading...