Festival mladih talenata grada Beograda 2019 – PRVI DAN

20.12.2019., 20:00

Fondacija za mlade talente grada Beograda, u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, Narodnim pozorištem u Beogradu i Institutom za umetničku igru, po drugi put organizovaće Festival mladih talenata grada Beograda 20. i 21. decembra 2019. godine.

Festival mladih talenata grada Beograda 2019
ORKANSKI VISOVI – ROMANTIZAM ZA MLADE

Petak, 20. decembar 2019.
Galerija Artget, Trg Republike 5/I
20.00 – otvaranje Festivala i predstavljanje talenata Fondacije

Subota, 21. decembar 2019.
Scena Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu, Francuska 3
20.00 – otvaranje drugog dana Festivala,nastup Hora Dečijeg kulturnog centra Beograd
20.15 – takmičarski program
21.00 – zatvaranje Festivala, Balet mladih i proglašenje pobednika

Prvi dan festivala održaće se u Kulturnom centru Beograda u Galeriji „Artget“ sa početkom u 20 časova, a publici će biti predstavljen program festivala, takmičari, kao i dosadašnji uspešni talenti Fondacije, koji su postigli vrhunske rezultate na polju umetnosti, nauke i sporta. Veče će biti upotpunjeno i koncertom mladog talenta Fondacije Miluna Šunjevarića.

Na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u  Beogradu drugog dana festivala održaće se zvanični takmičarski program festivala sa početkom u 20 časova.  Takmičarskom delu prethodiće nastup hora Dečijeg kulturnog centra Beograda. U  okviru takmičarskog dela mladi talenti Fondacije izvodiće kompozicije na temu „Orkanski visovi – Romantizam za mlade“. Publici će se predstaviti i kompanija „Balet mladih“ Instituta za umetničku igru, koju vodi prof. Bahram M. Juldašev, a u okviru koje će nastupiti i stipendisti Fondacije. Za vreme trajanja festivala u foajeu scene „Raša Plaović“ biće izloženi radovi talentovanog Dušana Krtolice.

Fondacija za mlade talente grada Beograda je ove godine zajedno sa Institutom za umetničku igru napravila saradnju sa američkom muzičkom asocijacijom GIPAC sa sedištem u Bostonu (SAD), kojom predsedava poznata operska umetnica Vanže Žang, pa će od ove godine festival dobiti i internacionalni karakter.

Ulaz na sve programe Festivala mladih talenata grada Beograda je slobodan.

O Fondaciji za mlade talente:
Fondacija za mlade talente grada Beograda osnovana je 23. juna 2015. godine, usvajanjem Odluke Skupštine grada Beograda, a sa radom zvanično počela 1. januara 2016. godine. Fondacija je osnovana kako bi se na sistemski način obezbedio novac za podršku učenicima, studentima i osobama koje se ističu u naučnom i stvaralačkom radu, a mlađe su od 30 godina i slabijeg su materijalnog stanja. Cilj je da se sa odgovornim kompanijama i pojedincima, koji posluju ili žive na teritoriji Beograda obezbedi dovoljno finansijskih sredstava kako bi mladim i talentovanim ljudima pomogli da se školuju, razvijaju, postanu uspešni i daju svoj doprinos razvoju grada i zemlje.

Loading...