Фестивал младих талената града Београда 2019 – ПРВИ ДАН

20.12.2019., 20:00

Фондација за младе таленте града Београда, у сарадњи са Културним центром Београдa, Народним позориштем у Београду и Институтом за уметничку игру, по други пут организоваће Фестивал младих талената града Београда 20. и 21. децембра 2019. године.

Фестивал младих талената града Београда 2019
ОРКАНСКИ ВИСОВИ – РОМАНТИЗАМ ЗА МЛАДЕ

Петак, 20. децембар 2019.
Галерија Артгет, Трг Републике 5/I
20.00 – отварање Фестивала и представљање талената Фондације

Субота, 21. децембар 2019.
Сцена Раша Плаовић Народног позоришта у Београду, Француска 3
20.00 – отварање другог дана Фестивала,наступ Хора Дечијег културног центра Београд
20.15 – такмичарски програм
21.00 – затварање Фестивала, Балет младих и проглашење победника

Први дан фестивала одржаће се у Културном центру Београда у Галерији „Артгет“ са почетком у 20 часова, а публици ће бити представљен програм фестивала, такмичари, као и досадашњи успешни таленти Фондације, који су постигли врхунске резултате на пољу уметности, науке и спорта. Вече ће бити употпуњено и концертом младог талента Фондације Милуна Шуњеварића.

На сцени „Раша Плаовић“ Народног позоришта у  Београду другог дана фестивала одржаће се званични такмичарски програм фестивала са почетком у 20 часова.  Такмичарском делу претходиће наступ хора Дечијег културног центра Београда. У  оквиру такмичарског дела млади таленти Фондације изводиће композиције на тему „Оркански висови – Романтизам за младе“. Публици ће се представити и компанија „Балет младих“ Института за уметничку игру, коју води проф. Бахрам М. Јулдашев, а у оквиру које ће наступити и стипендисти Фондације. За време трајања фестивала у фоајеу сцене „Раша Плаовић“ биће изложени радови талентованог Душана Кртолице.

Фондација за младе таленте града Београда је ове године заједно са Институтом за уметничку игру направила сарадњу са америчком музичком асоцијацијом GIPAC са седиштем у Бостону (САД), којом председава позната оперска уметница Ванже Жанг, па ће од ове године фестивал добити и интернационални карактер.

Улаз на све програме Фестивала младих талената града Београда је слободан.

О Фондацији за младе таленте:
Фондација за младе таленте града Београда основана је 23. јуна 2015. године, усвајањем Одлуке Скупштине града Београда, а са радом званично почела 1. јануара 2016. године. Фондација је основана како би се на системски начин обезбедио новац за подршку ученицима, студентима и особама које се истичу у научном и стваралачком раду, а млађе су од 30 година и слабијег су материјалног стања. Циљ је да се са одговорним компанијама и појединцима, који послују или живе на територији Београда обезбеди довољно финансијских средстава како би младим и талентованим људима помогли да се школују, развијају, постану успешни и дају свој допринос развоју града и земље.

Loading...