KCB FILMSKE RADIONICE: Montaža

07.12.2019., 12:00

KCB FILMSKE RADIONICE: Montaža

Subota 7. Decembar od 12:00 do 16:00
Foaje Dvorane Kulturnog centra Beograda (Trg Republike 5)

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote od 12 do 16č imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segmentima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o filmu, a potom obrađujemo pisanje scenarija, sektore režije, kamere, scenografije, kostima i završavamo glumom na filmu, filmskom muzikom i montažom.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjoškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova negu u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa!

Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svake subote!

Sve radionice su potpuno besplatne, oprema obezbeđena i kokice (će biti) spremne.

PS
Kada završimo sve radionice, pravimo filmsku ekipu i snimamo kratkometražni film koji će svoju premijeru imati u bioskopu Dvorane Kulturnog centra Beograda (pišemo na vreme, kako biste stigli da nabavite haljinu i odelo za crveni tepih )

________________________________________

Montaža sa Vanjom Kovačević

Tranzicije, rezovi i duple ekspozocije.. Ove subote pričamo o montaži!

Zajedno sa Vanjom Kovačević, otkrićemo na koji način montaža uobličava filmsko delo. Nakon razgovora o umetnosti montaže svako će imati zadatak da od već nastalih kadrova oblikuje svoj film. Prethodno znanje nije neophodno, samo naoštrite makaze!

Prijavi se na: http://bit.ly/Montaža-prijava  

Ko je Vanja Kovačević?

Diplomirala Filmsku i TV montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Trenutno je doktorant na Umetničkim doktorskim studijama u dramskim i audiovizuelnim umetnostima Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Radila kao novinar i autor programa na RTV B92 od 1998-2002. Jedan od osnivača, koordinatora udruženja za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture FILMKULTURA iz Beograda. Poslednje četiri godine radi kao koordinator edukativnog programa pod pokroviteljstvom Festivala autorskog filma u Beogradu – First Films First (FFF).

Član Udruženja filmskih umetnika Srbije (UFUS) i udruženja dokumentarista Srbije DOKSrbija.

Režirala je dokumentarni film (Zvezda je rođena) i nekoliko dokumentarnih i igranih filmova. Radila je kao montažer na dugometražnim igranim filmovima (THE BOX Andrijane Stojković, STRAHINJA Stefana Arsenijevića) i dokumenatrnim filmovima i televizijskim serijama, kao i na preko 100 muzičkih spotova, TV reklama, trejlera i ostalih kratkih primenjenih formi. Trenutno kao reditelj završava svoj drugi dugometražni dokumentarac (SUPERNOVA).

_______________________

Ako želiš da budeš u toku sa filmskim radionicama i prvi/a pošalješ prijavu, prati nas na mrežama

fejsbuk: KCB update & Kulturni centar Beograda
instagram: kcb_artedu

Uvek možeš i da nas kontaktiraš
mejl: arteduradionice@gmail.com
telefon: 069 2707997

Program se održava u okviru edukativnih programa za mlade Kulturnog centra Beograda
Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

 

Loading...