KCB FILMSKE RADIONICE: Zvuk na filmu

21.12.2019., 12:00

KCB FILMSKE RADIONICE: Zvuk na filmu

Subota 21. decembar od 12:00 do 16:00

Foaje Dvorane Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6)

Radionicu vodi Ognjen Popić

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote od 12 do 16č imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segementima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o filmu, a potom obrađujemo pisanje scenarija, sektore režije, kamere, scenografije, kostima i završavamo glumom na filmu, filmskom muzikom i montažom.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova negu u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa!

Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svake subote!

Sve radionice su potpuno besplatne, oprema obezbeđena i kokice (će biti) spremne.

PS

Kada zavrišimo sve radionice, pravimo filmsku ekipu i snimamo kratkometražni film koji će svoju premijeru imati u bioskopu Dvorane Kulturnog centra Beograda (pišemo na vreme, kako biste stigli da nabavite haljinu i odelo za crveni tepih)

________________________________________

Zvuk na filmu sa Ognjenom Popićem

Kako čuješ zvuk na filmu?

Priču o filmu i filmskim profesijama završavamo razgovorom o dizajnu zvuka za film. Na koji način zvuk „oblikuje“ sliku? Osim upoznavanja sa filmskom muzikom i zvučnim efekatima, na radionici ćemo imati priliku i da kroz prakičnu vežbu otkrijemo kako se zaista stvara zvuk na filmu.

Prijavi se na: http://bit.ly/ZvukNaFilmu-prijava

Radionica je namenjena mladima od 15 do 22 godine.

Ko je Ognjen Popić ?

Nakon studija na Elektrotehničkom fakultetu, Ognjen Popić diplomira na katedri za Snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu gde je od 2008. godine vanredni profesor na predmetu „Montaža i dizajn zvuka“.

Kao autor, učestvovao je na velikom broju filmskih, muzičkih projekata, pozorišnih predstava, radio i televizijskih formi, multimedijalnih projekata, kao i umetničkih instalacija. Dobitnik je nagrada „Zlatna mimoza“ i „Zlatna arena“ za dizajn zvuka na filmu „Pogled sa Ajfelovog tornja“, kao i nagrade „Zlatna medalja Beograda“ za najbolji dizajn zvuka na filmu „Maksimum“ i nagrade za najbolji dizajn zvuka na Filmskom festivalu u Sopotu za film „Procep“.

Kao dizajner zvuka radio je na filmovima „Sivi kamion crvene boje“, „Diši duboko“, „Opet pakujemo majmune“, „Pogled sa Ajfelovog tornja“, „Šejtanov ratnik“, „Videoslaves “, „Gledaj me“, „ Who the fuck is Miloš Branković“, „Metastaze“, „Flešbek“, „Šišanje“, „Parada“, „Odumiranje“, Žućko-Priča o Radivoju Koraću“, „Ljudožder vegetarijanac“, „Atomski zdesna“ i mnogim drugim.

___________________________________

Ako želiš da budeš u toku sa filmskim radionicama i prvi/a pošalješ prijavu, prati nas na mrežama

Facebok KCB update & Kulturni centar Beograda

Instagram kcb_artedu

Uvek možeš i da nas kontaktiraš

e-mail: arteduradionice@gmail.com

telefon: 069 2707997

Vidimo se u bioskopu!

 

Program se održava u okviru edukativnih programa za mlade Kulturnog centra Beograda

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Loading...