КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: Звук на филму

21.12.2019., 12:00

КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: Звук на филму

Субота 21. децембар од 12:00 до 16:00

Фоаје Дворане Културног центра Београда (Коларчева 6)

Радионицу води Огњен Попић

Спремни смо за филм, а ти?

Кроз серију радионица у Културном центру Београда, сваке суботе од 12 до 16ч имаћеш прилику да се упознаш са филмским занимањима и свим сегементима стварања филма. Почињемо уводном радионицом о филму, а потом обрађујемо писање сценарија, секторе режије, камере, сценографије, костима и завршавамо глумом на филму, филмском музиком и монтажом.

Ако си страствени познавалац филма, средњшколац који планира да упише филмску академију, или студент који више времена проводи у гледању филмова негу у спремању испита – пошаљи пријаву и прикључи се филмској екипи КЦБа!

Можеш да присуствујеш појединачним радионицама, а ако си прави филмски ентузијаста очекујемо те сваке суботе!

Све радионице су потпуно бесплатне, опрема обезбеђена и кокице (ће бити) спремне.

ПС

Када завришимо све радионице, правимо филмску екипу и снимамо краткометражни филм који ће своју премијеру имати у биоскопу Дворане Културног центра Београда (пишемо на време, како бисте стигли да набавите хаљину и одело за црвени тепих)

________________________________________

Звук на филму са Огњеном Попићем

Како чујеш звук на филму?

Причу о филму и филмским професијама завршавамо разговором о дизајну звука за филм. На који начин звук „обликује“ слику? Осим упознавања са филмском музиком и звучним ефекатима, на радионици ћемо имати прилику и да кроз пракичну вежбу откријемо како се заиста ствара звук на филму.

Пријави се на: http://bit.ly/ZvukNaFilmu-prijava

Радионица је намењена младима од 15 до 22 године.

Ко је Огњен Попић ?

Након студија на Електротехничком факултету, Огњен Попић дипломира на катедри за Снимање и дизајн звука Факултета драмских уметности у Београду где је од 2008. године ванредни професор на предмету „Монтажа и дизајн звука“.

Као аутор, учествовао је на великом броју филмских, музичких пројеката, позоришних представа, радио и телевизијских форми, мултимедијалних пројеката, као и уметничких инсталација. Добитник је награда „Златна мимоза“ и „Златна арена“ за дизајн звука на филму „Поглед са Ајфеловог торња“, као и награде „Златна медаља Београда“ за најбољи дизајн звука на филму „Максимум“ и награде за најбољи дизајн звука на Филмском фестивалу у Сопоту за филм „Процеп“.

Као дизајнер звука радио је на филмовима „Сиви камион црвене боје“, „Диши дубоко“, „Опет пакујемо мајмуне“, „Поглед са Ајфеловог торња“, „Шејтанов ратник“, „Videoslaves “, „Гледај ме“, „ Who the fuck is Милош Бранковић“, „Метастазе“, „Флешбек“, „Шишање“, „Парада“, „Одумирање“, Жућко-Прича о Радивоју Кораћу“, „Људождер вегетаријанац“, „Атомски здесна“ и многим другим.

___________________________________

Ако желиш да будеш у току са филмским радионицама и први/а пошаљеш пријаву, прати нас на мрежама

Facebok KCB update & Kulturni centar Beograda

Инстаграм kcb_artedu

Увек можеш и да нас контактираш

e-mail: arteduradionice@gmail.com

телефон: 069 2707997

Видимо се у биоскопу!

 

Програм се одржава у оквиру едукативних програма за младе Културног центра Београда

Програм је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије

Loading...