Koncert pijaniste Nemanje Egerića

16.12.2019., 21:00

Nemanja Egerić je student doktorskih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. dr Maje Rajković.

Program:
Anton Vebern (1883–1945)
Varijacije za klavir, op. 27

Lučano Berio (1925–2003)
Sekvenca IV

Džonatan Harvi (1939–2012)
Mesijanov grob za klavir i traku

Olivije Mesijan (1908–1992)
Dvadeset pogleda na dete Isusa (izbor)
XII La parole toute-puissante (Svemoguća Reč)
XIII Noël (Božić)
XIV Regard des Anges (Pogled anđela)
XV Le baiser de l’enfant Jésus (Poljubac deteta Isusa)
XVI Regard des prophètes, des bergers et des mages (Pogled proroka, pastira i mudraca)
XVII Regard Du Silence (Pogled tišine)

Biografija
Nemanja Egerić je završio osnovne i master studije u klasi prof. Miroslava Dacića, dok je postdiplomske studije završio na muzičkoj akademiji Scuola di Musica di Fiesole u Firenci u klasi Bruna Kanina (Bruno Canino). Trenutno je student doktorskih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. dr Maje Rajković.
Osvojio je brojne nagrade među kojima se ističu laureat takmičenja mladih kompozitora Play the sound (2010), druga nagrada na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (2016), laureat IV međunarodnog pijanističkog  takmičenja ULJUS (2017), prva nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju Klavitas (2017), Laureat takmičenja za savremenu muziku ReConstruction 2 (2019) i drugo mesto na takmičenju savremene muzike INSAM u Sarajevu (2019).
Solističke koncerte je priredio u Italiji, Makedoniji, BiH i u svim prestižnim salama Srbije. Godine 2018. je učestvovao na međunarodnom festivalu Piano City u Novom Sadu, gde je premijerno u Srbiji izveo delo Mesijanov grob (Tombeau de Messiaen) za klavir i traku Džonatana Harvija. Član je klavirskog dua Stevan Nemanja sa pijanistom Stevanom Spalevićem sa kojim je osvojio nagrade i učestvovao na domaćim i internacionalnim festivalima kamerne muzike. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod Bruna Kanina, Momo Kodame i Piera Sublea. Ove godine je učestvovao, kao aktivni polaznik majstorskog kursa kod Petra Hila (Peter Hill), na festivalu Lucern Festival u Švajcarskoj. Od februara 2019. godine zaposlen je na Fakultetu umetnosti u Nišu kao stručni saradnik.

 

Loading...