Koncert soprana Gordane Gavrilović i pijanistkinje Zorke Milivojević

02.12.2019., 21:00

Program:
Josif Marinković
Gradinom zlato hodilo

Isidor Bajić
Kada gledam oči tvoje

Stanislav Binički
Po polju je kiša pala

Stevan Hristić
Bila jednom ruža jedna

Sela mome

Miloje Milojević
Marika

Petar Konjović
Pesma o dvoje

Kosta Manojlović
Moja draga

Stanojlo Rajičić
Ukor

Ribarčeta san

Milan Prebanda
Niz bašču

Dušan Radić
Devojka na studencu

Dejan Despić
Reformator

Biografije:
Gordana Gavrilović je diplomirala na FMU u Beogradu, na Odseku za solo pevanje u klasi prof. sora Biserke Cvejić. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u klasi prof. Georgija Minova. Kao solista i kamerni muzičar je bila dobitnica brojnih nagrada i priznanja na republičkim i saveznim takmičenjima, kao i Nagrade iz Fondacije Jelene Mihajlović, kao najbolji student Odseka. Scensko iskustvo je stekla u pozorištu San Karlo u Napulju. Usavršavala se kod renomiranih umetnika i profesora pevanja.
Održala je resitale i nastupala kao član ansambla u zemlji i inostranstvu, na festivalima kao što su BEMUS, Varaždinske barokne večeri, Mermer i zvuci, Tribina savremene muzike u Opatiji, Mokranjčevi dani, BELEF, Budva grad teatar, Večeri u Donatu, Piranske večeri i drugi. Sarađivala je sa horovima i simfonijskim orkestrima , a učestvovala je i u projektim Pozorišta na Terazijama.
Za svoju matičnu kuću RTS je ostvarila trajne snimke sa delima domaćih autora. Snimala je za potrebe Redakcije školskog programa RTS (Srpska solo pesma), a za Produkciju gramofonskih ploča RTS je snimila kompakt diskove i ploče sa Ars Nova, Beogradskim kamernim horom i sa horom Braća Baruh. Pevala je solističke partije u različitim delima.
Aktivna je kao interpretator, kako dela kamerne, tako i duhovne i svetovne muzike, opere i solo pesama nastalih u vremenskom i stilskom rasponu od baroka do danas. Član je Hora RTS. Dugo se bavi i pedagoškim radom.

Zorka Milivojević je školovanje započela u MŠ Mokranjac u Beogradu, u klasi prof. Bojane Đajić. Studije klavira je završila u klasi prof. Arba Valdme na FMU u Beogradu. Magistrala je u klasi prof. Srđana Grbića na FMU, a bila je i njegov demonstrator na magistarskim studijama. Takođe je završila i specijalističke studije na Katedri za kameru muziku u klasi prof. Tee Dimitrijević na FMU. Tokom školovanja je osvojila niz nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, ostvarila je brojne trajne snimke za RTV, Radio Beograd i RT Novi Sad. Nastupala je kao solista i kamerni muzičar na brojnim koncertima u Srbiji i inostranstvu. Usavršavala se kod prof. Pavline Dokovske (Mannes University, Njujork).
Zorka Milivojević je angažovana na FMU u Beogradu kao viši umetnički saradnik na Katedri za solo pevanje. Od početka rada na FMU (2006) blisko sarađuje sa Nikolom Mijailovićem, Katarinom Jovanović, Jasminom Trumbetaš-Petrović i drugim značajnim izvođačima naše operske scene.

Loading...