Концерт сопрана Гордане Гавриловић и пијанисткиње Зорке Миливојевић

02.12.2019., 21:00

Програм:
Јосиф Маринковић
Градином злато ходило

Исидор Бајић
Када гледам очи твоје

Станислав Бинички
По пољу је киша пала

Стеван Христић
Била једном ружа једна

Села моме

Милоје Милојевић
Марика

Петар Коњовић
Песма о двоје

Коста Манојловић
Моја драга

Станојло Рајичић
Укор

Рибарчета сан

Милан Пребанда
Низ башчу

Душан Радић
Девојка на студенцу

Дејан Деспић
Реформатор

Биографије:
Гордана Гавриловић је дипломирала на ФМУ у Београду, на Одсеку за соло певање у класи проф. сора Бисерке Цвејић. Магистрирала је на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву, у класи проф. Георгија Минова. Као солиста и камерни музичар је била добитница бројних награда и признања на републичким и савезним такмичењима, као и Награде из Фондације Јелене Михајловић, као најбољи студент Одсека. Сценско искуство је стекла у позоришту Сан Карло у Напуљу. Усавршавала се код реномираних уметника и професора певања.
Одржала је реситале и наступала као члан ансамбла у земљи и иностранству, на фестивалима као што су БЕМУС, Вараждинске барокне вечери, Мермер и звуци, Трибина савремене музике у Опатији, Мокрањчеви дани, БЕЛЕФ, Будва град театар, Вечери у Донату, Пиранске вечери и други. Сарађивала је са хоровима и симфонијским оркестрима , а учествовала је и у пројектим Позоришта на Теразијама.
За своју матичну кућу РТС је остварила трајне снимке са делима домаћих аутора. Снимала је за потребе Редакције школског програма РТС (Српска соло песма), а за Продукцију грамофонских плоча РТС је снимила компакт дискове и плоче са Арс Нова, Београдским камерним хором и са хором Браћа Барух. Певала је солистичке партије у различитим делима.
Активна је као интерпретатор, како дела камерне, тако и духовне и световне музике, опере и соло песама насталих у временском и стилском распону од барока до данас. Члан је Хора РТС. Дуго се бави и педагошким радом.

Зорка Миливојевић је школовање започела у МШ Мокрањац у Београду, у класи проф. Бојане Ђајић. Студије клавира је завршила у класи проф. Арба Валдме на ФМУ у Београду. Магистрала је у класи проф. Срђана Грбића на ФМУ, а била је и његов демонстратор на магистарским студијама. Такође је завршила и специјалистичке студије на Катедри за камеру музику у класи проф. Тее Димитријевић на ФМУ. Током школовања је освојила низ награда на републичким и међународним такмичењима, остварила је бројне трајне снимке за РТВ, Радио Београд и РТ Нови Сад. Наступала је као солиста и камерни музичар на бројним концертима у Србији и иностранству. Усавршавала се код проф. Павлине Доковске (Mannes University, Њујорк).
Зорка Миливојевић је ангажована на ФМУ у Београду као виши уметнички сарадник на Катедри за соло певање. Од почетка рада на ФМУ (2006) блиско сарађује са Николом Мијаиловићем, Катарином Јовановић, Јасмином Трумбеташ-Петровић и другим значајним извођачима наше оперске сцене.

Loading...