Koncert pijanistkinje Jovane Nikolov

20.01.2020., 20:00

Na koncertu će nastupiti i gošća, kao članica klavirskog dua Jovana Nikolov i Olga Antonina Ranković.

Program:
Sergej Prokofjev
Sonata br. 4 u ce–molu, op. 29
Allegro molto sostenuto
Andante assai
Allegro con brio, ma non leggiere

Frederik Šopen
Skerco br. 2 u be–molu, op. 31
Jovana Nikolov

Sesil Šaminad
Romantični komadi br. 2, 3 i 6

Fransis Pulenk
Sonata za klavir četvororučno
Prélude – Modéré
Rustique – Naif et lent
Final – Très vite
Klavirski duo Jovana Nikolov i Olga Antonina Ranković

 

Biografije:
Jovana Nikolov (Beograd, 1998) je rano pokazala interesovanje za muziku i počela je da svira klavir sa osam godina u klasi prof. Davorke Polojac. Završila je SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu u klasi prof. Siniše Radojčića. Trenutno je student četvrte godine osnovnih akademskih studija na FMU u Beogradu u klasi vand. prof. Nataše Mitrović. Ove godine učestvuje u Erasmus programu razmene studenata i jedan semestar pohađa na Konzervatorijumu muzike u Trstu u klasi prof. Masima Gona.
Od 2009. godine je član Beogradske dečje filharmonije. Učestvovala je na brojnim međunarodnim i republičkim takmičenjima i festivalima gde je imala zapažene rezultate kao solista i sa kamernim ansamblima, a ističu se treća nagrada na Međunarodnom takmičenju pijanista Petar Konjović i dve godine za redom druga nagrada na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu. Imala je zapažen nastup na Šopenijadi 2011. godine, kao najmlađi učesnik. Dobitnica je prve nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Smederevu (2017, 2018). Nastupala je u značajnim salama Beograda (Kolarac, Sala Beogradske filharmonije, SKC…) kao solista i sa kamernim ansamblima. Godine 2016. je održala solistički koncert u Artgetu. Član je udruženja mladih umetnika Vivo od 2011. godine, i redovno nastupaju u kamernom sastavu Vivo.
Takođe je učestvovala na savskovenačkom Urban festu i humanitarnim koncertima Drugari za Lidiju i za decu u Zvečanskoj. Član je pevačkog društva Ivo Lola Ribar.

Olga Antonina Ranković (Beograd, 1998) je počela da uči da svira klavir sa osam godina u MŠ Dr Vojislav Vučković u Beogradu u klasi prof. Branke Žiravac u čijoj klasi je završila i srednju školu. Trenutno je student četvrte godine osnovnih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nenada Radića.
Nastupala je na takmičenjima iz klavira, kamerne muzike i solfeđa. Izdvaja se treća nagrada na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (2014, 2016). Učestvovala je na kampu klasične muzike u Zaječaru (2015). Za postignute uspehe na takmičenjima u više navrata je nagrađena od državnog fonda za mlade talente Dositeja i opštine Stari grad, kao i stipendije za najbolje studente koju dodeljuje Republika Srbija.
Učestvovala je na više koncerata nastupajući kao solista i izvođač u kamernim sastavima, i to u KC Čukarica, Narodnoj biblioteci Srbije, Kući Kralja Petra, Sali FMU, Gvarnerijusu, Sali Beogradske filharmonije i UK Parobrod.
Trenutno radi kao korepetitor u školi klasičnog baleta u okviru Baletskog centra Ana Pflug.

 

Loading...